smigac5 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Mam pytanie odnośnie specjalności Zarządzanie gastronomią i dietetyka. Orientuje się może ktoś czy po skończeniu I stopnia tych studiów i ukończeniu kursu bądź studium pedagogicznego można uczyć w szkole ponadgimnazjalnej w kierunku gastronomicznym? W szkole zawodowej bądź technikum ? Szukając w internecie znalazłem przedmioty które być może pokrywają się ze zdobyta wiedzą na tej specjalności np: -Wyposażenie zakładów gastronomicznych -Podstawy żywienia człowieka / zasady żywienia -Bezpieczeństwo i higiena pracy -Technologia gastronomiczna -Organizacja produkcji gastronomicznej -Usługi gastronomiczne -Pracownia planowania żywienia i produkcji gastronomicznej -Pracownia obsługi konsumenta Mam nadzieje że ktoś będzie wstanie udzielić odpowiedzi na te pytania Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jest taka możliwość, jednak koniecznie będziesz musiał zrobić kurs pedagogiczny, który nie wchodzi w kanon studiów, ale jest często organizowany na wielu uczelniach, szczególnie publicznych. Inna kwestia to musisz się dowiedzieć po jakich kierunkach absolwenci są preferowani w szkołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaB Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Czasem jednak z mozliwością (wiadomo- kurs pedagogiczny obowiązkowo!) bywa różnie. Często jednak chca tego mgr. Znajoma w podobnych warunkach miała problemy, jednak wcisnęła się na zastępstwo i mimo to już została a mgr dorabia sobie już dodatkowo gdyz... nigdy nie wiado mo w tym kraju jak wymagania będą się kształtować. Wszystko zalezy od zaplecza na danym obszarze, jak zawsze A czemu nie chcesz zakończyć tego kierunku już napisaniem pracy magisterskiej ? Myślę, że warto by miec już potem totalny spokój, gdyż w szkołach ponadgimnazjalnych często może to ciebie dyskwalifikować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...