Nataliaaa Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam, to jeszcze raz ja Wiem, że są takie informacje na internecie, ale w zasadzie nic konkretnego czy opłaca się studiować bezpieczeństwo narodowe, jeśli nie zamierzam pracować w służbach mundurowych? Gdzie mogę znaleźć zatrudnienie po takim kierunku? czy lepsza może administracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Moja koleżanka ma z tego magistra (nie pracuje w zawodzie), miała spory problem ze znalezieniem pracy, w końcu stwierdziła, że rekruterzy są uprzedzeni do jej kierunku, dlatego zaczęła pisać w liście motywacyjnym, że wybrała takie studia ze względu na chęć samorealizacji i pogłębiania zainteresowań, że nie żałuje tego czasu, ale że nie chce być oceniana przez ten pryzmat. No i dostała w końcu pracę. W każdym razie morał z tego taki, że jeśli myślisz nad czymś innym, to może lepiej się zastanów. Ale z własnego doświadczenia wiem też, że studia wiele weryfikują - np. zmienia się pomysł na/ podejście do przyszłego miejsca pracy. Jeśli chce się pracować w służbach mundurowych bezp narodowe jest chyba dobrą opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Pamiętajcie o tym, że studia nie są gwarantem pracy. Są fundamentem, pewną swoistą podstawą, ale żeby dostać dobrą pracę trzeba zrobić dużo praktyk, łapać na studiach prace dorywcze, tak aby pracodawca szukając osoby na konkretne stanowisko wiedział, że osoba oprócz wykształcenia ma również doświadczenie w pracy. Studia trwają 5 lat, a mają nam dać pracę na 40? Musimy być coraz bardziej mobilni:) i całe życie się dokształcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...