yolo Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Opole to według mnie fajne studenckie miasteczko. Nie obrażając nikogo, nie jest to jakaś metropolia po prostu. Opole nigdy nie będzie Wroclawiem czy Warszawą, ale, z drugiej strony to dobrze! Jest tu spokojnie, campus podobny jest jednym z najbardziej przyjaznych w Polsce! Jednak dla mnie największym plusem Opola jest fakt, że wszędzie mogę dojść z buta! Bardzo mnie cieszy że uniwersytet jest blisko centrum i jako osoba nienawidząca komunikacji miejskiej, uznaję to za największą zaletę. Dobrze się tu studiuje! Może to i dlatego, że studentów jest tu bardzo dużo! Co dodatkowo potwierdza najwyższy w Polsce współczynnik studentów na liczbę mieszkańców No oczywiście, nie powiem że nie brakuje mi rozrywek, bo owszem.. Poza corocznymi imprezami typu MOK, mało się dzieje. Ale że prawie zawsze gra happysad, to nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgadza się jest to z pewnością miasto studenckie, chociaż tak jak piszesz niewielkie a jest tutaj aż 6 Uczelni. Jest w czym wybierać Sama Politechnika Opolska prowadzi w tej chwili chyba 25 kierunków studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marika K. Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 6 to nie jest tak mało. Mi się tu podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 I z tego co widzę to Opole słynie nie tylko z Festiwalu Piosenki Polskiej ale również z dużej działalności sportowej http://studia.tv/sportowcy-uczelni-plebiscyt-najpopularniejszego-sportowca-politechniki-opolskiej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordonis Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Studiowałem w Opolu nie jest źle jak powiadają. Jak ktoś chce się uczyć to nauczy się w Opolu, Wrocławiu czy innym mieście kwestia tylko samozaparcia i inicjatywy własnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciana Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Dobrze powiedziane. Ja studiowałam w Łodzi i w Opolu i zdecydowanie lepszy klimat był w opolskiej uczelni. Ale spotkałam się z opinią jednego z pracodawców, że na starcie odrzucają CV studentów, którzy tam studiowali. A dlaczego nie mam pojęcia. Moim zdaniem bardzo nieprofesjonalne zachowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Mniejsze miasta mają swój klimat. Ale w takich miastach też trudniej o renomę uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absolwencior Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 absolwenci opolskiej politechniki nie mają większych problemów ze znalezieniem pracy, szczególnie ci po kierunkach typu informatyka, budownictwo itd., oni często już na pierwszym stopniu zarabiają tyle co ich rodzice razem wzięci. Są tu też 2 wydziały, które z techniką nie mają nic wspólnego. Ci od sportu robią naprawdę fajne wyniki, a ekonomiści są niezła konkurencją dla tych z uniwerku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Absolwenci tych kierunków nie mają problemu ze znalezieniem pracy w całej Polsce. Na pewno tak różowo nie jest ale nie jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinka22 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Ścisłe kierunki, czy też ekonomiczne wygrywają teraz na starcie w porównaniu z humanistycznymi. Co do tematu to, też wolę Opole ma swój klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zania Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Polecam Opole już nie mówię tu o renomie, ale o tym, że studiując tam atmosfera była naprawdę przyjazna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Tak. Mniejsze miasta mają bardzo fajna kameralna atmosferę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...