newr17987 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Cześć, mam pytanie dotyczące studiów bezpieczeństwo narodowe. Kończąc magisterkę z tego kierunku mam szanse dostać się do straży lub do wojska ? I czy miałbym jakiekolwiek szanse zdobyć stopień oficerski w wojsku ? Pisze z takiego powodu, ponieważ jestem po technikum i mogę mieć prace + robić studia zaoczenie inżynierskie i to jest dla mnie druga opcja. Ale od zawsze interesowałem się historia, wojskiem jak i militariami a na studia wojskowe oficerskie zaspałem i kondycyjnie bym testów sprawnościowych nie przeszedł. Dlatego w oko wpadły mi te studia, jak ktoś by mi odpowiedział na te pytania wyżej to bym był wdzięczny i wiedział co robić czy iść czy sobie je odpuścić. Dzięki za odpowiedź i miłych wakacji jak ktoś ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 W dniu 4.08.2022 o 19:23, newr17987 napisał: I czy miałbym jakiekolwiek szanse zdobyć stopień oficerski w wojsku ? Hmm... W dniu 4.08.2022 o 19:23, newr17987 napisał: kondycyjnie bym testów sprawnościowych nie przeszedł W tym miejscu sam odpowiedziałeś sobie na powyższe pytanie. Jeśli nie jesteś w stanie zdać testów sprawnościowych, a chcesz zostać oficerem, to jedyna droga do gwiazdek na mundurze wiedzie przez seminarium i fuchę kapelana. Wszyscy pozostali, od szeregowych po oficerów, muszą zaliczyć testy sprawnościowe. W dniu 4.08.2022 o 19:23, newr17987 napisał: Kończąc magisterkę z tego kierunku mam szanse dostać się do straży lub do wojska ? Na szeregowego bez perspektyw awansu jak najbardziej. Oprócz studiów mundurowych, oficerem można zostać po studium oficerskim. Tam jednak rekrutują zwykle magistrów inżynierów, lekarzy, prawników itd. Możesz samodzielnie zgłębić ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...