Hurwdu123 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Siemka. Skończyłem w kwietniu technikum Mechatroniczne i chciałbym kontynuować mechatronike na studiach, tylko problem jest w tym, że nie zdawałem matury z matematyki rozszerzonej i fizyki. Mam więc pytanie o poziom tych studiów, czy bez tych rozszerzeń będę w stanie zrozumieć materiał i zdać egzaminy, bo dostać na studia się dostanę, tylko mam dylemat z tym czy bez tych 2 przedmiotów sobie jakoś poradze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 1 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 @Hurwdu123, skoro dostaniesz się na dość oblegany kierunek bez rozszerzeń, to wybrana uczelnia z pewnością nie należy do pierwszej ligi. Oznacza to, że prawdopodobnie nie będziesz wyjątkiem i poziom z konieczności zostanie dostosowany do grupy. Na renomowane uczelnie nie da się dostać bez rozszerzonej matematyki i fizyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...