Virtual107 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Witam, I stopień zrobiłem w Polsce i tu pracuję. Zostałem przyjęty na studia magisterskie we Włoszech ze stypendium (500 euro/msc). Jest to stypendium uniwersyteckie. Chcę połączyć pracę w Polsce ze studiami we Włoszech. Wykorzystując sytuację z pandemią, będę tam latać tylko na egzaminy raz w semestrze. Od znajomego (z którym niestety mi się urwał kontakt) słyszałem o jeszcze dodatkowym stypendium. Może na nie aplikować każdy obcokrajowiec studiujący we Włoszech. Takie jakby stypendium rządowe. Pytam różnych ludzi i instytucje, ale na razie bez skutku. Słyszał ktoś o tym? Jeśli tak, to gdzie złożyć wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 @Virtual107, włoska uczelnia naprawdę nie ma żadnego biura wsparcia dla cudzoziemców? Przecież u nas nawet podrzędne PWSZ mają specjalne komórki, które zajmują się pomocą dla studentów z zagrnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtual107 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Spytam, ale jestem już zmęczony włoską administracją - odpowiadanie raz na 2 tygodnie i ogólne informacje zamiast czegoś konkretnego. Kto miał do czynienia z włoską biurokracją, ten zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...