havaa Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Przykładowo po kierunkach finanse i rachunkowość czy prawo nie znajdę pracy za granicą związanej z tym co ukończyłam bo w każdym kraju jest inny system prawny, więc jaki kierunek studiów jest na tyle "uniwersalny" po którym wiedza jest użyteczna, taka sama w każdym kraju np. informatyka, medycyna? Na uwadze mam takie kraje jak Norwegia, Islandia. I w chwili obecnej nie mogę studiować w tych krajach, więc ta opcja odpada. Wiem, że przy wyborze kierunku studiów powinno kierować się tym co się lubi, ale chciałabym poznać wasze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Po studiach za granicą. Głównie medycyna, pielęgniarstwo, ratownictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 @havaa, nie licz, że po jakichkolwiek studiach w Polsce będziesz rozchwytywany za granicą. Sytuacja oczywiście może być inna, jeśli najpierw biegle opanujesz język danego kraju (tutaj norweski lub islandzki - powodzenia) i zdobędziesz doświadczenie w polskim oddziale rozpoznawalnej firmy. 7 godzin temu, havaa napisał: Przykładowo po kierunkach finanse i rachunkowość czy prawo nie znajdę pracy za granicą związanej z tym co ukończyłam bo w każdym kraju jest inny system prawny Gdyby było tak, jak się Tobie wydaje, to Polska nie stałaby księgowością dla wielu zachodnich firm, a koncern Carlsberg nie odważyłby się przenieść swojej księgowości do dalekich Indii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...