Herbaciarka7 Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Cześć! Jestem tegoroczną maturzystką.Po maturze chciałabym wiązać swoją przyszłość z leśnictwem jednak jest jeden problem.Jak wiadomo leśnictwo bazuje na wielu przedmiotach jednak najważniejszym z nich jest biologia.Czy jest szansa poradzenia siebie na studiach jeśli nie rozszerzam biologi na maturze ?(moja wiedza o środowisku jest dość mała)Po drugie z matematyki też nie jestem orłem mam w prawdzie 4 ale czy to nie jest za mało jak na taki profil ? Lubię przyrodę ,ale nigdy nie zgłębiałam swojej wiedzy na tyle aby dowiedzieć się czegoś więcej.Ostatnio dużo czytam o pracy leśnika i myślę że chciałabym wykonywać taki zawód.Co sądzicie?czy to nie jest zbyt mało aby pójść na takie studia i pracować w takiej branży ? Dodam że rozszerzam geografię i wos Ps.Myślałam nad studiami o kierunku leśniczym na Politechnice Białostockiej, co o nich myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Studia na kierunku biologia zawsze mozna sie nauczyc, do matury 3 miesiace. Jesli nie teraz to za rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 4 godziny temu, Herbaciarka7 napisał: sądzicie?czy to nie jest zbyt mało aby pójść na takie studia i pracować w takiej branży ? Jeśli masz plecy w Lasach Państwowych, wybór leśnictwa będzie strzałem w dziesiątkę. W przeciwnym razie pozostaje hobbystyczne studiowanie, bo taki kierunek nie daje szerokich możliwości i nie cieszy się uznaniem pracodawców. Z drugiej strony nic nie stoi na przeszkodzie, by pójść na bardziej perspektywiczne studia, a leśnictwo zrobić jako drugi kierunek dla własnej satysfakcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hifw iC890 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Także się zastanawiałam nad tym kierunkiem, ale dowiedziałam się niedawno że lepiej sobie odpuścić. Znajoma mojej mamy chodziła do technikum leśniczego, studiowała leśnictwo, mało tego ma ojca leśniczego, a i tak od kilku lat nie może znaleźć pracy w tej branży. Była na stażu ale jej nie przyjęli tylko kogoś tam po znajomości kto nie miał odpowiedniego wykształcenia. Oczywiście jest to loteria i nie wiadomo jak to będzie - może udałoby się, ale ryzyko niepowodzenia jest bardzo duże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...