rav16 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Czytając Sylabus AGH kierunku Technologia Chemiczna przeglądałem poszczególne przedmioty, pod względem wymagań wstępnych. Patrząc na przedmioty chemiczne związane z tym kierunkiem w miejscu "Wymagania wstępne i dodatkowe" pisało "Nie dotyczy" lub "Brak". Czy to znaczy, że idąc na ten kierunek na Wydziale Energetyki i Paliw nie muszę umieć nic z chemii? Czy jak w takim razie mam to rozumieć? I czy ktoś kto studiuje / studiował może powiedzieć czy jest to trudny kierunek i czy jest warty studiowania? ( Chodzi mi o Wydział Energetyki i Paliw). Oraz czy progi punktowe są wysokie, by się tam dostać, czy wręcz przeciwnie, nie jest aż tak trudno. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 1 godzinę temu, rav16 napisał: Czy to znaczy, że idąc na ten kierunek na Wydziale Energetyki i Paliw nie muszę umieć nic z chemii? Dokładnie tak i dotyczy to wszystkich przedmiotów oprócz matematyki na każdym kierunku technicznym. Przygodę z chemią zaczniesz od podstaw typu pierwiastek, budowa atomu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Tylko wez pod uwage w jak ogromnym tempie przerabiany jest material z chemii. To bardzo wymagajace studia. https://studia.pl/kierunki/techniczne/technologia-chemiczna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav16 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Czy jest ktoś w stanie pomóc z liczeniem punktów na AGH? Liczyłem według wzórow na stronie( nie wiem czy dobrze) dla: Mat podst - 92% Mat rozszerzona - 34% Francuski podst - 88% Francuski rozszerzenie - 78% I wyszło Mi 352 punkty, czy dobrze policzyłem czy nie? Jest ktoś w stanie pomóc z policzeniem punktów na AGH? (wyniki są z próbnych matur) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Nie zakladaj nowego watku, skoro dyskusja prowadzona jest w obrebie jednego tematu. Podaj link do aktualnych zasad rekrutacji 2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav16 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 https://kandydaci.agh.edu.pl/rekrutacja/warunki-i-tryb-rekrutacji-na-studia-w-agh/warunki-i-tryb-rekrutacji-na-studia-i-stopnia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 2 godziny temu, rav16 napisał: Mat rozszerzona - 34% Będzie Ci trudno z matematyką, której jako jedynej nie prowadzi się od postaw. Zwłaszcza, jeśli masz braki w trygonometrii, granicach i pochodnych. 2 godziny temu, rav16 napisał: Liczyłem według wzórow na stronie( nie wiem czy dobrze) dla Jeśli liczyłeś wg wzorów na stronie, to gdzie może być błąd? Inna sprawa, że z racji nikłego zainteresowania, jedynymi progami na kierunkach związanych z chemią są te odgórnie ustalone przez uczelnie. W całej Polsce wygląda to tak, że znaczna część ludzi na tych studiach to osoby, które nie dostały się na lekarski i traktują pierwszy rok jako darmowe przygotowanie do poprawy matury z chemii, albo nie miały za bardzo pomysłu na siebie. Jeśli więc TCh jest Twoim celem, to bez obaw - dostaniesz się na pewno, jeśli tylko przekraczasz ustalone minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Rozpisz jak to policzyles, bo mi sie nie zgadza ale sie nie wglebialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...