zxccxz Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 witam, chciałbym pójść na studia programistyczne a mam rozszerzony angielski w szkole, matematyka podstawowa, będzie taka możliwość? czy muszę zmienić szkołę na taką która ma rozszerzoną matematyke? jestem na technik informatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Na uczelnie publiczne będzie bardzo trudno się dostać. Jednak nie do końca rozumiem o co chodzi, przecież możesz zdawać maturę rozszerzoną z matematyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Godzinę temu, zxccxz napisał: chciałbym pójść na studia programistyczne Nie ma czegoś takiego. Godzinę temu, zxccxz napisał: jestem na technik informatyk Klasa technik informatyk i nie ma rozszerzonej matematyki..? Niemożliwe. Nawet mechanicy jadą z matematyką i fizyką na rozszerzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxccxz Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 11 minut temu, Gutek napisał: Niemożliwe. Nawet mechanicy jadą z matematyką i fizyką na rozszerzeniu Nie ma, mam angielski 38 minut temu, Łukasz napisał: Na uczelnie publiczne będzie bardzo trudno się dostać. Jednak nie do końca rozumiem o co chodzi, przecież możesz zdawać maturę rozszerzoną z matematyki. Sam mam to wkuwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Tak. I tak będziesz musiał to wkuwać na studiach. Możesz też próbować na uczelnie niepubliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxccxz Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 25 minut temu, Łukasz napisał: Tak. I tak będziesz musiał to wkuwać na studiach. Możesz też próbować na uczelnie niepubliczne Ale nie będę sam przerabiał teraz tego materiału bo nawet nie dałbym rady sam xxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Nie cytuj post pod postem. Wiem co napisałem. Nikt nie będzie na studiach z Tobą tego przerabiał. Będą oczekiwać że umiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @zxccxz, szczerze mówiąc pierwsze słyszę o techniku informatyku z angielskim zamiast rozszerzonej matematyki. To jakaś totalnie egzotyczna kombinacja, która pasuje do siebie niczym pięść do oka, ale nie wnikam w szczegóły. Z podstawową matematyką na pewno dostaniesz się na mało oblegane uczelnie publiczne z mniejszych miast. W zależności od miejsca zamieszkania możesz mieć pewien wybór albo być skazanym na odpłatne studia na jednej z uczelni prywatnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxccxz Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 1 godzinę temu, Gutek napisał: @zxccxz mozliwe w sumie ze na drugim roku bedzie matematyka ale poki co to nic nie wiadomo i jest angielski, tez to dla mnie dziwne, a w innych szkolach miejsc nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Nie wiem jak bardzo świadomie wybrałeś szkołę, ale każde znane mi technikum oprócz nazwy kierunku podaje możliwe do zdobycia kwalifikacje oraz właśnie przedmioty realizowane na rozszerzeniu - przykład masz poniżej (matematyka i informatyka). https://zse.edu.gdansk.pl/pl/page/o-szkole-1-18/zawody/technikum-nr-13/technik-informatyk Program zawsze jest zaklepany przed rozpoczęciem nauki, więc to nie tak, że idzie się w ciemno nie znając przedmiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxccxz Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @Łukasz za co te punkty? 9 godzin temu, Gutek napisał: Edit. Za nie czytanie tego co się do Ciebie pisze i stosowanie cytatów post pod postem. moje technikum jest pod adresem https://technikum.pl karta kierunku: https://technikum.pl/wp-content/uploads/2020/02/karta_kierunku_2020_TINFORMATYKesport.pdf ,,- Język angielski zawodowy" cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 @zxccxz, to rzeczywiście dziwne, ale tutaj nie ma żadnej informacji o przedmiotach na rozszerzeniu. Sytuacja tym bardziej nietypowa, że takie coś dotyczy zwykle szkół dla dorosłych kończących na tym swoją edukację, a nie tych dla młodzieży, która często idzie potem na studia. Jeśli chcesz zdawać jakiekolwiek rozszerzenia, pozostaje Ci tylko uczyć się na własną rękę lub na korkach. Szkoła nie pomoże w tym ani trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxccxz Opublikowano 25 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 na szczescie udalo mi sie, znalezli miejsce w szkole z mniejszymi wymaganiami, ale zawsze cos, w szkolach w ktorych miejsc nie bylo mają mnie na uwadze, ze jak sie zwolni to mnie poinformują, a tymczasem jest ok mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...