Kruszyna1218 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Czesc, mam na imie Kamil i w tym roku zdalem maturę, ukonczylem technikum mechatroniczne z wszystkimi kwalifikacjami i planuje wybrac sie na studia dzienne na informatyka z komputerami mam troche doswiadczenia lecz z programowaniem bede dopiero zaczynal swoja przygode. Kupilem juz kurs javy,aktualnie pracuje jako automatyk 1 miesiac , najnizsza krajowa itd cos tam sie ucze ale widac ze firma malo rozwojowa Orlen Serwis lecz kiedys moglbym sie dostac na tzn Orlen . Lecz nie widze sie w tym , praca dosyc lekka glownie siedzaca jednak Mam plan na studiach dziennych rozwijac sie procz programowania nadal trenowac, wrocic do sportow uderzanych i sie im znów poswiecic trenowalem 4 lata i wyniki byly dosyc dobre, poswiecic sie tez nim, a za rok jeszcze chcialbym zrobic trenera personalnego plus z znajomymi z ktorymi trenuje zrobic strone z treningami.Studiowalbym w moim rodzinnym miescie. I wiem ze kiedys ten papierek jako zabezpieczenie moze mi pomoc Montuje tez filmy na kanał, ta praca tez sprawia mi ogromną przyjemność. oczywiscie na dziennych tez bede musiał pracowac w mniejszym stopniu. Czy jest sens isc zaocznie zdobywac dosw ale zaniedbac pasje? I brak czAsu dla siebie. myslalem zeby po licencjacie odrobic je w rok za granica a magisterke ewentualnie zrobic. Zaocznie pozniejszym czasie myslelismy o nagrywaniu wesel jak zbierzemy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Na licencjacie spokojnie możesz postawić na studia stacjonarne i sobie łapać różne fuchy. Natomiast na II stopień lepiej już niestacjonarnie i mieć pracę stałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna1218 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Dzieki za rade, wlasnie mysle zeby zrzucic te prace, wyjde z 3mies doswiadczeniem ale tak myslac to przeciez zdaze sie napracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Skoro jesteś po technikum, to masz co najmniej 45 lat do emerytury i z pewnością zdążysz się w życiu napracować. Jednak jeśli poszedłbyś na studia pokrewne do posiadanego zawodu (czyt. mechatronika, AiR, ewentualnie elektrotechnika) i pracował w nim przez ten czas, to z dużą dozą prawdopodobieństwa wyszedłbyś na tym lepiej od kolegów po dziennych bez doświadczenia. Informatyka to oczywiście zupełnie inna działka, więc w tym przypadku co najwyżej wychodzisz z tego samego punktu, co dzienni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...