Gość Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Hej. Proszę o poradę. Skończyłam tylko liceum. Dwa razy podchodziłam do studiowania jednak nie dałam rady. Pracuję teraz na produkcji na 3 zmiany. Nie jest to praca marzeń ale niestety nikt się nie odzywa w sprawie pracy. Postanowiłam coś ze sobą zrobić i zastanawiam się nad kolejnymi studiami na prywatnej uczelni, gdzie jest niski poziom (psychologia - chyba jedyny kierunek, który faktycznie mnie interesuje). Pracodawcy często wymagają wykształcenia wyższego, więc poszłabym tam głównie dla "papierka". Co w ogóle myślicie o takim studiowaniu? Czy może szkoda kasy? Nie mam żadnych konkretnych zainteresowań, jedynie troche ta psychologia. Drugą opcją jest wybór szkoły policealnej na kierunku asystentka stomatologiczna. Ale nie wiem czy to odpowiedni zawód dla mnie. Jak znaleźć jakiś pomysł na siebie? Nie ukrywam, że z wiekiem coraz mniej chce mi się uczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 A po co w ogóle Ci te studia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Żeby znaleźć lepszą pracę. Często w ogłoszeniach widzę, że konieczne jest wykształcenie wyższe (bez sprecyzowanego kierunku). Pomyślałam, że studia by mi ułatwiły znaleźć jakąkolwiek lepszą pracę. Może się mylę, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Tylko studia pracy nie dają. Papierek też nie. Rozumiem że ktoś potrzebuje papierka. To wybierz takie studia z których papierek Ci się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 16 godzin temu, betty_ napisał: Żeby znaleźć lepszą pracę. Często w ogłoszeniach widzę, że konieczne jest wykształcenie wyższe (bez sprecyzowanego kierunku). Pomyślałam, że studia by mi ułatwiły znaleźć jakąkolwiek lepszą pracę. Może się mylę, nie wiem. Nie wiem, gdzie widziałaś takie ogłoszenia, szczerze mówiąc. Zwykle jednak pracodawca chce konkretnego wykształcenia w powiązaniu z konkretnymi umiejętnościami i doświadczeniem. Z byle jakim wyższym, za którym nie idzie nic innego, to się właśnie raczej pracuje na produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...