JamesiK Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Witam, jestem studentem drugiego roku matematyki na uniwersytecie adama mickiewicza i chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda przenoszenie się na inną uczelnie lub zrezygnowanie ze studiów i zapisanie się na nowe. Z drugiego semestru mam 2 warunki i po raz kolejny ich nie zdałem. Drugi rok też idzie mi ciężko, więc jest prawie pewien, że chcę zmienić studia. Mam pytania, czy lepiej jest próbować przenieść się na inną uczelnie, czy łatwiej jest zrezygnować ze studiów i zapisać się na nowe, gdy będzie możliwa rekrutacja? Jak wygląda sytuacja z punktami ects, czy po zapisaniu się na nowe studia będę musiał płacić za 2 i 3 rok, ponieważ mam już wykorzystane punkty z obecnej uczelni? Oraz czy mogę zrezygnować ze studiów i zapisać się na nowe jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Odnośnie ects masz wszystko na forum w tym dziale opisane. Możesz próbować się przenieść. Wówczas masz różnice programowe Ale nie tracisz tylu zaliczonych przedmiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Możesz po prostu wziąć udział w rekrutacji, a oceny z przedmiotów, które się będą powtarzać, przepisać. I to nie jest tak, że masz jedną pulę ECTS na całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...