nwo401 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Witam zastanawiam się jak wygląda matematyka na studiach: Księgowość Finanse i Rachunkowość Administracja Informatyka Chodzi mi tylko o działy jakie się mogą pojawić, nie o szczegóły. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Wpisujesz w Google na przykład: matematyka finanse i rachunkowość sylabus. I wyskoczą Ci przykładowe sylabusy przedmiotu na FiR na różnych uczelniach. O takie: http://wz.pcz.pl/Sylabusy2019/Finanse i rachunkowość/pierwszego stopnia/stacjonarne/1 sem/FIR_Ist_st_1 sem_Matematyka_2019-2020_PRK.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nwo401 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Okej dziękuję już ogarnąłem. Teraz zastanawiam się czy warto zostawić książki z matmy z liceum (poziom rozszerzony) i ćwiczyć sobie to, co już było? Bo jak tak spojrzałem na ten sylabus, który wysłałeś/aś, to pojawia się m.in rachunek różniczkowy i ciągi, które już miałem w szkole średniej. Warto sobie poćwiczyć te tematy używając książek z liceum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nwo401 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Halo, odpowie ktos? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilhelm Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Warto, ja sam zaczynałem Mechanikę na PW(niestety to nie był kierunek dla mnie i go porzuciłem) i mieliśmy na początku dużo rzeczy z liceum, ogólnie przydają się solidne podstawy, więc dobrze jest sobie wszystko powtórzyć. Dla pewności możesz przejrzeć programy studiów i przerobić sobie pierwsze tematy, warto też pouczyć się z matemaksem, gość ma na yt solidy wstęp dla studenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...