Skwarek Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Witam, chciałbym się dopytać o moje szanse na dostanie się na studia na kierunek informatyka w Lublinie (Pollub wiem że się nie dostanę). Matury szacunkowe wyniki: Matematyka (podstawa) - 70% Polski (podstawa) - ciężko powiedzieć pewnie z 50% angielski (podstawa) - 98% angielski (rozszerzenie) - 55-65% Jak wyglądają moje szanse z takimi wynikami na dostanie się na UMCS albo KUL na tą informatykę? Progów nigdzie nie ma a studiuj matmę poszła mi słabo, liczyłem na 90% a teraz strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Matematyka rozszerzona? Bez niej trudno dostać się na informatykę na uczelnie państwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwarek Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Nie mam rozszerzonej matematyki (technikum). Nie ma raczej szans nawet na KUL z takimi wynikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Trudno powiedzieć. Informatyka jest tak obiecany kierunkiem że najczęściej minimum na uczelnie publiczne to zdane rozszerzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwarek Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 A zna Pan jakieś uczelnie publiczne na które te wyniki by wystarczyły? Nie musi być miasto wojewódzkie, byle informatyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Trudno powiedzieć, może Białystok, może jakieś PWSZ, np. Elbląg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwarek Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 A do Siedlec na UPH, myślisz że dałbym radę? Nie ma nigdzie progów a uczelnia jakaś najlepsza nie jest a miałbym dość blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Kolego, trzeba sobie wejść na stronę takiej uczelni, zobaczyć, od ilu punktów przyjmowali w zeszłym roku, policzyć ile Tobie wychodzi punktów i będziesz miał odpowiedź, czy masz szanse się dostać. To dużo skuteczniejsze niż pisanie na forum. PS Jeśli na jakiejś uczelni Ci zależy, a progów nie podają, to po prostu tam zadzwoń i zapytaj. Może Ci powiedzą, czasem się tak udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K01 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Witam. Jeśli chcesz poznać progi punktowe na UMCS napisz na adres: rekrutacja@poczta.umcs.lublin.pl podając kierunki, które Cię interesują. Udostępnią Ci wówczas dane z zeszłego roku akademickiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...