LuzMisiek Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Orientuje się ktoś jakie są minimalne wymagania co do wynik z matur by startować na UMK kierunek informatyka,inf.stosowana,inż.informatyka? I jak to jest z zaocznymi? Bo tam raczej idą ci, którzy nie dostaną się na dzienne a mają wysokie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 UMK to obecnie uczelnia badawcza więc progi mogą być surowe. A o co pytasz jeśli chodzi o niestacjonarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuzMisiek Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 7 minut temu, Łukasz napisał: UMK to obecnie uczelnia badawcza więc progi mogą być surowe. A o co pytasz jeśli chodzi o niestacjonarne? Też informatyke, ale tam tylko są studia inżynierskie, a tam pewnie jest bardzo wysoki poziom. Czy mam większe szanse się dostać, jeśli pracuję w zawodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Nie. Liczą się tylko wyniki matur. Nie stosuj cytatu post pod postem. Zapoznaj się z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuzMisiek Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Czy wydział matematyki na UMK jest na wysokim poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuzMisiek Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Na dziennie nie mam szans się dostać. Matura napisana dość słabo, ponieważ sam się przygotowywałem do niej po 3 latach przerwy od nauki, brak rozszerzenia z matmy/fizyki. Pracuję w zawodzie i bardzo zależy mi na papierku i dalszej nauce, a nie chce tracić całego roku po to, aby pisać rozszerzenie. Czy są szanse, żebym mógł się dostać na zaoczne? Warto wziąć pod uwagę jakieś alternatywne kierunki co mają podobną podstawę programową, które po roku mogły by dać możliwość przeniesienia się na zaoczną inf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Generalnie trudno odpowiedzieć na Twoje pytania. Jak nie dostaniesz się na UMK to są jakieś tam uczelnie w Bydgoszczy. Masz też WSB w Toruniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Nie lepiej rozejrzeć się za prywatnymi szkółkami z kierunkiem informatyka? Takimi, gdzie płacę = zdaję. Skoro pracujesz w zawodzie, to domniemam, że potrzebujesz jedynie samego papierka dla zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuzMisiek Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Co do WSB, to jest tylko "Informatyka w Biznesie" i słyszałem złe opinie. Np. że się trafia na wydział studia z zarządzania gdzie poziom studia.net/informatyka jest porównywalny do technikum i matematyka na poziomie liceum. Raczej wolał bym odpuścić takie coś, bo mi zależy na dalszym rozwoju. Nie nauczę się rzeczy, które są mi potrzebne w pracy typu, algorytmów i struktur danych na wysokim poziomie. Hmm no nie wiem, może próbować też na UKW w Bydgoszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 W Bydgoszczy masz UKW i utp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuzMisiek Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Odebrałem wyniki, czy mam jakiekolwiek szanse na umk? (Tak wiem, z taką matmą nawet nie powinienem próbować) Polski pp: 70% studiuj matmę pp: 50% ang pp: 86% ang roz: 68% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Będzie trudno się dostać nawet na niestacjonarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...