Monikaaw Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Witam. Jestem studentka pierwszego roku na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach. Dostałam ciekawa ofertę pracy od maja jako asystenta księgowej. Niestety pracodawca wymaga ode mnie pracy na cały etat a mój kierunek nie jest prowadzony w trybie zaocznym. Czy istnieje możliwość studiowania dziennie, ale zwolnienia z obowiązkowej obecności na ćwiczeniach przez Dziekana? Słyszałam, że jakiś kolega mojej kuzynki dostał takie zezwolenie i musiał przychodzić tylko na sesję i zaliczenia. Może ktoś tutaj wie coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 są popularnie nazywane ITS lub IOS, czyli indywidualny tok studiów, ale to nie działa w takim wymiarze. Trzeba też spełnić dość wysokie wymagania, jak wysoka średnia oraz uzasadnić wniosek np. reprezentowanie uczelni. Zwykle praca to trochę za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Nie licz na coś takiego na normalnej uczelni publicznej, jeśli nie jesteś osobą niepełnosprawną i nie wychowujesz małego dziecka, chociaż nawet wtedy nie ma mowy o zwolnieniu ze 100% zajęć. Dla pracujących są studia zaoczne. Sięgnij do regulaminu studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...