finewit Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Witam, pisze tutaj z prośbą o radę ponieważ nie wiem jak chwycić ten temat. Ogólnie zacznę od tego, że moje studia są dość dziwne. Studiuję Inżynierie studia z zarządzania na Wydziale studia z zarządzania PW, ale mniejsza o to. Temat tyczy się pracy dyplomowej. Znacie te "normalna regułę" pracy? Temat, promotorzy, seminaria itd. U mnie na początku też tak miało być, ale w 2 semestrze dowiedzieliśmy się, że mamy mieć inna forme pracy inżynierskiej - 6 projektów od 3 do 7 semestru wraz z ich połączeniem w 7 semestrze. I to było okej, po ogarnięciu niewiadomych spraw. W dniu dzisiejszym dowiedzieliśmy się, że nasze projekty możemy sobie wsadzić wiadomo gdzie, bo będzie jednak pisanie normalnej pracy inżynierskiej, tylko "na podstawie" JEDNEGO wybranego projektu który realizowalismy lub będziemy realizować w ramach studiów. Ja się na to nie zgadzam, inni też nie są zadowoleni, dlatego proszę was o radę. Oni od początku traktują nas jako króliki doświadczalne i są względem nas niepoważni. Ja się na taką zmiane z dnia na dzień, tym bardziej kiedy 3 z 6 projektów są już gotowe, nie zgadzam i zamierzam walczyć o nasze prawa bo to jest śmiech na sali. W jaki sposób podejść do tematu, jak z tym walczyć? Bo to że my powiemy że nam się to nie podoba, to nic nie zmienia bo władze wydziału maja nad gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 zobacz co w regulaminie studiów piszę na temat pracy dyplomowej i tego się trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finewit Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 11 minut temu, Łukasz napisał: zobacz co w regulaminie studiów piszę na temat pracy dyplomowej i tego się trzymaj. Ale co z tego że w regulaminie jest napisane tak a nie inaczej skoro mój wydział co kilka semestrów zmienia sobie plany? W regulaminie cały czas jest to samo o pracy dyplomowej, tymczasem na moim wydziale do dnia dzisiejszego ten proces dyplomowania był zmieniony na te 6 projektów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Ogólnie liczy się to, co jest na papierze. Słowa mają drugorzędne znaczenie. Warto też wiedzieć, że praca dyplomowa jest od pewnego czasu normalnym przedmiotem studiów (!) wycenionym na odpowiednią liczbę ECTS, więc nie ma możliwości, by zaliczały ją projekty przejściowe (a zatem inne przedmioty) z poprzednich semestrów. Aczkolwiek sam projekt jest właściwą formą pracy inżynierskiej. Na klasycznych kierunkach technicznych chodzi o to, by dobrać coś do czegoś i wyciągnąć jakieś wnioski, chociaż nie mam pojęcia, co można zrobić na IZ. No chyba, że to nowa nazwa ZiIP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...