Dalakos Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Cześć. Mam na imię Dawid i jestem uczniem trzeciej klasy liceum. Zastanawiam się nad studiowaniem automatyki i robotyki. Moja uwagę przykuł wydział studia.net/informatyka na Politechnice Poznańskiej. Jednak z tego co widzę na stronie głównej nie ma tego kierunku na tym wydziale. Również nie widzę planu zajęć dla tej grupy na stronie wydziału co może oznaczać, że ten kierunek już nie istnieje. Nie mogę jednak znaleźć żadnej informacji, żeby został on usunięty. Czy ktoś może wie czy będzie on dostępny w tym roku podczas rekrutacji zimowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Skoro jest wydział automatyki i robotyki to prawdopodobnie tam jest teraz ten kierunek. Nic nadzwyczajnego. Uczelnie podjęły decyzję o nie konkurowaniu wewnątrz własnej uczelni i kierunek może być na jednym wydziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Rekrutacja zimowa jest dla inżynierów, a nie maturzystów, więc informacja ta nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia. Inna sprawa, że ministrowi nauki nudziło się tak bardzo, że postanowił zakazać uczelniom prowadzenia 2 kierunków o tej samej nazwie i teraz pojawiają się pewne "nowości". Np. na PG są automatyka, robotyka i systemy sterowania oraz automatyka, robotyka i cybernetyka zamiast wcześniejszej AiR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...