Student95 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Witam, skomplikowała mi się sytuacja życiowa (finansowa) przez co musiałem podjąć pracę na pełny etat + jeszcze dodatkowe godziny. Przez to kontynuacja studiów jest niemożliwa. Jednocześnie, po wyjściu na prostą chciałbym te studia dokończyć, jednak nie mogę ich przerwać gdyż jestem też rencistą, więc muszę posiadać status studenta, aby ją otrzymywać. Jestem teraz na 1 semestrze studiów magisterskich i pomyślałem, że dokończę obecny semestr i zdam egzaminy (mam nadzieję że wszystkie), aby dostać "awans" na kolejny semestr, a następnie wziąć urlop dziekański. I teraz zastanawiam się czy dobrze myślę. Gdy skorzystam z tej opcji to biorę urlop na 2 i 3 semestr, czyli wracam dokładnie za rok na studia i kontynuuję naukę na 2 semestrze (zamiast być już na 4)? Dobrze to rozumiem czy działa to jakoś inaczej? No i czy urlopy dostaje się w takich sytuacjach? Czy muszę mieć jakiś konkretny, poważniejszy powód? I najważniejsze pytanie: Czy w momencie gdy jestem na urlopie to posiadam status studenta? Czyli uczelnie wystawi mi zaświadczenie, że jestem w trakcie studiów? (Muszę to potem zanieść do wydziału emerytalno-rentowego). Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Myślę że na te wszystkie pytania odpowie Ci dzisiaj Dziekanat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Na dziekance zachowuje się prawa studenta, za wyjątkiem pobierania stypendiów, ale pracując i tak masz opłacany pełen ZUS przez pracodawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...