Basia99 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Hej Jestem studentką II roku studiów na politechnice poznańskiej na wydziale BMIZ. W trakcie 2 semestru straciłam 4 pkt ects z 14. Zapłaciłam za warunkowe powatarzanie przedmiotu, jednak punkty odzyskać będę mogła dopiero w trakcie mojego IV semestru czyli z II semestrem pierwszego roku. Strasznie obawiam sie nadchodzącej sesji i boję sie ze stracę na niej te ponad 10 punktów i nie będę juz miala ects ów co wiąże sie ze skreśleniem z listy studentów. Stąd moje pytanie. Czy jesli nie zaliczę nadchodzącej sesji i skreśla mnie z listy studentów to nadal będę mogła podejść do zaliczeń warunkowych zeby mieć 1 rok na czysto i wznowić studia od drugiego roku? Strasznie szkoda by mi było tego pierwszego roku... Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Studia można wznowić w okresie do 5 lat, ale podstawowym warunkiem jest zaliczenie (na czysto bez długu!) przynajmniej pierwszego semestru, bo wznowienie dotyczy wyższego semestru niezaliczonego. Po skreśleniu oczywiście nie można już przystępować do zaliczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...