Frania2000 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Witam.Jestem studentką filozofii angielskiej pierwszego roku na UO .Mam duże obawy ,że nie zdam w sesji jednego przedmiotu. Jeśli nie zdam terminu poprawkowego oznacza to dla mnie ,że wylatuję ze studiów czy mogę jednak zdawać za rok? Usłyszałam wersję ,że niezdanie czegoś w pierwszym semestrze pierwszego roku studiów oznacza skreślenie z listy studentów.Proszę o rzetelną odpowiedź i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Można mieć warunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frania2000 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Czyli jeśli teraz nie uda mi się zdać to muszę mogę kontynuować studia,od października uczęszczam ponownie na te same zajęcia i w przypadku kolejnego niezdania za rok zostaję usunięta z listy studentów?Co się dzieje jeśli zajęcia z danego przedmiotu pokrywają się z innymi zajęciami w danym semestrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Wówczas trzeba wybrać taka grupę cwiczeniowa która nie koliduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Na filologiach chyba dużo się czyta, więc raczej nie powinnaś mieć problemów z lekturą regulaminu studiów, który podpisałaś (niestety wygląda na to, że nieświadomie) w październiku. Tam jest wszystko szczegółowo opisane - zarówno dopuszczalny dług punktowy, jak i terminy powtarzania przedmiotów. Odnośnie drugiego dodam tylko, że niektóre uczelnie realizują wybrane przedmioty tylko w semestrze zimowym albo letnim, co oznacza konieczność powtarzania dopiero za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...