Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na maturze zamierzam zdawać polski, matematyki i angielski na podstawie oraz historie i angielski na rozszerzeniu. Czy mam szanse dostać się na prawo na Uniwersytecie Warszawskim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy od wyników z rozszerzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Łukasz napisał:

To zalezy od wyników z rozszerzeniem.

Czy zakładając co najmniej 85% z każdego mam szanse?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak. Kto to ma wiedzieć. Sprawdź progi z ubiegłego roku. Chociaż UW zostało uczelnia badawczą więc nic nie wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Milka29
      Witam,
      Poziom żałośnie mały
      matma 30%,
      Polski 56%
      Angielski 56%
      Tak wiem że to późno ale druga tura wciąż trwa.
      Na jakiej uczelni (prywatna, państwowa - bez różnicy) i na jaki kierunek w Stolicy z takimi wynikami mogę liczyć na przyjęcie?
      Nie będę ukrywał, chodzi przede wszystkim o dalszy pobór renty rodzinnej która jest mi przyznana, ale oczywiście też myślę o studiach w kategorii rozwoju.
      Jestem po prostu ciekawy czy i gdzie mogę sie dostać po takiej maturze. Koniecznie studia zaoczne.
      Wiem że moje podejście może się wydawać głupie ale ta renta to nie są małe pieniądze i były by świetnym dodatkiem do pieniędzy zarobionych.
      Myślę że z waszych propozycji wybiorę coś interesującego.
      Z góry dzięki

• Przez xdominika
      Cześć wszystkim, 
      wybieram się w tym roku na magisterkę. Chciałabym poradzić się Was co będzie lepszym wyborem, jeżeli chodzi o kierunki ilościowe:
      - Metody Ilościowe w Ekonomii i Systemy Informacyjne SGH
      - Informatyka i Ekonometria WNE UW
      Są to kierunki, które biorę pod uwagę. Zastanawiam się jeszcze czy może lepszym byłby kierunek Analiza Danych - Big Data na SGH. Na pierwszym miejscu w czasie rekrutacji na SGH wybrałam MIESI, ponieważ Big Data miało dość słabe opinie, jednak sama nie wiem. Chciałabym rozwijać się w analizie danych. Studia licencjackie skończyłam na WNE UW - Informatyka i Ekonometria. 
    • Przez Mampytanie
      Witam. Jestem tegorocznym maturzystą i mam zamiar studiować FiR na UŁ.
      Czy z niżej podanymi wynikami mam szansę się tam dostać?
      Ang roz: 90%
      Geo roz: 60%
      Matematyka podstawowa : 80%
      Jeżeli dobrze zrozumiałem zasady rekrutacji to mam ok. 580 pkt. Za odp z góry dziękuję.

• Przez Licealista520)
      Cześć, kończę liceum i mam indeks na różne uczelnie, między innymi na SGH i na UW, np. na prawo, które także mnie interesuje. Czy da się połączyć te dwa kierunki? Czy jest to możliwe? Czy jest dogodny dojazd z budynku SGH na stare miasto? Czy takie połączenie może realnie zwiększyć zarobki w przyszłości?

Jeżeli ktoś ma jakieś informacje, albo sam tak studiuje to proszę, piszcie tutaj albo na adres: 

Dzięki za odpowiedzi 
    • Przez Natari
      Witam, 

W tym roku będę poprawiać maturę z angielskiego i historii na rozszerzeniu.W tamtym roku pisałam normalnie maturę i zdałam wszystko na dość zadowalającym poziomie( wszystko powyżej 55%) na rozszerzeniu zdawałam przedmioty powyższe i jeszcze język polski na 70%. Jednak historia i angielski nie poszły mi już tak dobrze jak chciałam. Do sedna, zastanawiam się nad administracją ale dużo osób mi ją odradza ponieważ nie ma po niej pracy... I moje pytanie czy faktycznie jest w tym ziarnko prawdy? A jeżeli tak to jakie inne studia mogę podjąć po tych rozszerzeniach? Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.