niktwazny Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Witam wszystkich, Skończyłem studia(zaliczyłem wszystkie przedmioty bez obrony pracy magisterskiej) w październiku 2015 jednak nie obroniłem się do dziś. Uczelnia do krakowski AGH wydział Elektrotechniki, Automatyki, studia.net/informatyka i Inżynierii Biomedycznej. Pytałem w dziekanacie, trzeba będzie nadrobić różnice programowe. Porównując syllabusy aktualne na rok 2018/2019 i te obowiązujące w roku kiedy rozpoczynałem studia 2013/2014 okazuje się, że w większości przedmiotów takie informacje jak punkty ECTS, tematyki wykładów, laboratoriów nie są zgodne słowo w słowo z obecnymi choć nie są to duże różnice. Najczęściej przedmioty, które ukończyłem miały 30pkt ECTS a obecnie mają 28 bo dodano jakiś nowy przedmiot w danym semestrze. Czy w takim przypadku jest szansa na przepisanie oceny? Rozumiem, że ostateczna decyzja należy do prodziekana, jednak we wniosku muszę te moduły wpisać i tutaj pytanie czym się kierować w takim przypadku? Może ktoś był w takiej sytuacji na tej uczelni i wydziale? Poniżej link do wniosku o reaktywację na semestr ze strony uczelni https://www.eaiib.agh.edu.pl/files/dok-do-pobrania/20160901141756-podanie_o_reaktywację na semestr.doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Uczelnie w takich przypadkach nie robią problemów. Spotkałem się wręcz z zachęcaniem do obrony. Napisz pismo i powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 A musisz powtarzać cały semestr? U nas się w takim przypadku pisało tylko podanie o wznowienie studiów na dzień egzaminu dyplomowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 To zależy jaki czas minął od zakończenia studiów i jak bardzo zmieniła się podstawa programowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktwazny Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Też miałem nadzieję, że jakoś da się załatwić wznowienie studiów na dzień obrony ale niestety nic z tego, minęły 4 lata, w regulaminie studiów jest jasno napisane że można się reaktywować do jednego roku od absolutorium. W pierwszym poście głównie chodziło mi o wyjaśnienie czy w te różnice programowe to tylko przedmioty nowe, których nie było gdy studiowałem i to właśnie je będę musiał zaliczyć, czy zmiany np w tematyce jednego czy dwóch wykładów, usunięcie wykładu itp będzie kwalifikowało przedmiot do powtarzania. I jeszcze jak to jest, z tego co teraz widzę pojawiły się 4 nowe przedmioty: - semestr 1 - przedmiot humanistyczny do wyboru i nie ma wśród nich przedmiotu, który zaliczyłem - semestr 2 - przedmiot humanistyczny do wyboru, na sem 2 w ogóle nie było przedm. humanistycznego - semestr 2 - przedmiot, którego nie było - semestr 3 - przedmiot, którego nie było ale nie ma ich w programie studiów niestacjonarnych(za wyjątkiem przedmiotu z sem 3) które rozpoczynają się od października, czy w takim przypadku te przedmioty uzupełnia się w terminach ich odbywania się na studiach stacjonarnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...