Pawel8 Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Hej, Chciałem się kogoś poradzić, bo mam mały dylemat dotyczący wyboru studiów. Otóż zastanawiam się czy zacząć studia na kierunku informatyka od I stopnia czy może od II stopnia w trybie policencjackim. Mój problem bierze się z tego, że mam skończone 26 lat i mam licencjat z kompletnie innego kierunku - z analityki gospodarczej. W przypadku tamtych studiów minąłem się z powołaniem i za długo zastanawiałem się czy chcę wracać na studia. Moje pytanie jest głównie skierowane do osób, które studiowały informatykę - czy byłbym w stanie podołać na II stopniu takich studiów posiadając tylko podstawową wiedzę w zakresie studia.net/informatyka i nadrobić tę wiedzę, czy może lepszym wyborem byłoby rozpoczęcie nauki od początku? Oczywiście planuję studiować niestacjonarnie. Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Nie da rady. Zbyt duże roznice programowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pani Snapchat Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Też uważam, że lepiej rozpocząć od licencjatu. A swoją drogą, czy w zasadach rekrutacji na II stopień nie ma określonych kierunków licencjackich, po ukończeniu których można się rekrutować na magisterskie? Zazwyczaj to jest ścisle okreslone w zasadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 tak, ale zwróć też uwagę, że często uczelnie dają szeroką listę bo chcą zachęcić a później są zbyt duże różnice programowe i te osoby odpadają po 1 semestrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pani Snapchat Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Jasne, Łukasz, ale może zwyczajnie w spisie kierunków w zasadach nie ma kierunku, który pan kończył, więc wtedy mamy prostą sytuację. A jeśli jest, to i tak mimo wszystko odradzamy Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...