DinapeS Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Witam, dostałem się na Teleinformatykę na Politechnice Śląskiej (odpadłem na informatyce) i chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy, bo już trochę się przestraszyłem.. Czy naprawdę jest tam tak ciężko? Dostałem się również na informatykę na Uniwersytecie Śląskim i według tego co tutaj jest napisane https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2561854.html#12404315 to na AEI jest jednym słowem ciężko.. Nie ukrywam, że nie jestem jakimś orłem jeżeli chodzi o wyniki z fizyki a na tym kierunku (Teleinformatyka) chyba będzie kładziony na to duży nacisk. UŚ wydaje mi się jakiś "łatwiejszy" z tego co przeczytałem na elektrodzie, niby wpis jest z 2013 roku i przez ten czas mogło się sporo pozmieniać no ale nigdy nie wiadomo. Bardziej pasują mi kwestie związane z informatyką, a teleinformatykę wybrałem tylko jako dodatkowy kierunek i nic związanego z elektroniką nie wiem, jak już to z studia.net/informatyka ale to i tak podstawy niskiego stopnia - technikum informatyczne. Jakie są Wasze odczucia? Mam czas do piątku na podjęcie decyzji.. Co do fizyki i tutaj właśnie mam problem, bo o ile inne rzeczy w miarę dobrze mi podchodzą to fizyka była zawsze kłopotem.. Prawdopodobnie od czasów podstawówki kiedy to się do niej zraziłem i aż do technikum zaliczałem ją tylko albo dzięki ściągom albo materiał był na tyle prosty że jakoś samemu dałem radę, a pewnie to co jest w technikum a na studiach to przepaść.. to mnie bardzo stresuje. Pytanie czemu pcham się na ten kierunek techniczy? inne rzeczy które tam są mnie interesują :/ Najbardziej boję się, że na teleinformatyce nie poradzę sobie z rzeczami związanymi z fizyką, elektroniką, a nie mam znajomości wśród studentów tych kierunków aby dopytać się czy jest tam, aż tak ciężko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...