Małgooo Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 hej wszystkim, Czy ktoś zaznajomiony z tematem (obecny student/ absolwent/ lepiej niż ja zorientowany kandydat ) mógłby wypowiedzieć się, czy podjęcie studiów magisterskich bez licencjatu z kierunku artystycznego jest 'wykonalne' i czy da się nadrobić różnice programowe? Z góry dzięki za Wasz czas i odpowiedzi, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Nie jest wykonalne. Dlaczego temat dodałeś do ekonomicznych? Przenoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgooo Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 cześć, Dodałam przez przypadek, odbijając się od innego wątku.. sorry i dzięki za przeniesienie. A czemu to niewykonalne? Wszakże słyszy się nader często o ludziach, którzy kończą licencjat z czegoś zupełnie innego niż potem kontynuują na studiach magisterskich II stopnia. Nomen omen wątek, od którego się odbiłam to pytanie dziewczyny, czy po architekturze może iść na magisterkę z ekonomii (więc dwa zupełnie niepokrewne kierunki) a odpowiedź brzmiała, że jak najbardziej, tylko będzie trzeba trochę nadrobić... POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Nie da rady tego zrobić. Studia artystyczno techniczne są bardzo specyficzne. Ogólnie zasada jest prosta studia II stopnia powinny być tożsame ze studiami I stopnia lub chociaż pokrewne. Tutaj po prostu nie ma opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgooo Opublikowano 7 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 dzięki za odp, ale architektura nie jest w żadnym stopniu tożsama z ekonomią a 'Stały bywalec/ Admin' dawał koleżance zadającej to pytanie ogromne szanse, więc wybacz, ale zignoruję twoją zniechęcającą odpowiedź i chyba będę drążyć bezpośrednio na uczelniach, zwłaszcza, że mam ponadlicealne zarysy kształcenia artystycznego a niektóre uczelnie wydają się być otwarte na absolwentów kierunków niepokrewnych, tyle że organizują dla nich osobny egzamin. Dzięki za zainteresowanie i czas poświęcony temu wątkowi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Oczywiście że tak możesz robić. Jesli mozesz to daj link do tego watku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...