wlbird Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Postaram się krótko. Chcę studiować finanse i rachunkowość, ewentualnie jakiś inny (jak najbardziej) matematyczny odłam ekonomii (informatyka i ekonometria? proszę o rady). Co sądzicie o tej uczelni? Jakiekolwiek informacje? Jest wysoko w rankingu uczelni ekonomicznych, bodajże trzecia nie licząc jednej niepublicznej. Jednak poza tym nic więcej nie mogę znaleźć o niej ciekawego. Niestety nie dostanę się na WNE w Warszawie, więc UE w Poznaniu będzie dla mnie alternatywą. Byłbym wdzięczny również za skrobnięcie słówka o poznan.studia.net jako mieście akademickim. Aha, jeszcze jedno. Na tej uczelni nie ma kierunku stricte "finanse i rachunkowość", tylko "finanse, audyt, inwestycje". To jakaś duża różnica czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlbird Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Edit: jest również kierunek "rachunkowość i finanse biznesu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Ranking - ten prywatny najbardziej popularny możesz sobie między bajki włożyć. Poznań to świetne miejsce do życia i studiowania. Ma wszystko co potrzeba i jeszcze świetnie się rozwija. Co do nazwy kierunku to tym się tak nie przejmuj. Nie ma to większego znaczenia. To definiuje przedmioty i specjalizacje. Natomiast praca po tym jest taka sama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlbird Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 (edytowane) @Łukasz, a o samym uniwerku posiadasz może jakieś info? Nie chodzi mi tu oczywiście o nic, co by mnie miało uspokajać lub straszyć. Domyślam się, że renoma to nie wszystko, a nawet zazwyczaj nic nie znaczy. Jednak mimo wszystko, jeśli można, to chciałbym wiedzieć co prywatnie sądzisz o tej uczelni. ps sprawdzi się ten kierunek, jeśli bardziej kręci mnie aparat matematyczny niż humanistyczny ekonomii? Edytowane 23 Czerwca 2019 przez wlbird Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Kilka lat temu była duża afera z władzami tej uczeoni ale to drobiazg. Ogólnie to bardzo dobra uczelnia. FiR w domyśle nie jest mocno matematyczny. Lepiej wybrać już analitykę finansową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlbird Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 W dniu 24.06.2019 o 06:11, Łukasz napisał: Lepiej wybrać już analitykę finansową A informatyka i ekonometria? Nie ma analityki finansowej na tym uniwerku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ogólnie chwalony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlbird Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 @Łukasz, orientujesz się może jak to będzie wyglądać, jeśli zbytnio nie miałem styczności z informatyką? W sensie, nie interesowałem się nigdy programowaniem nawet. Chociaż planowałem kiedyś informatykę studiować. Przeżyję tam, jeśli dobrze się czuję w matmie, ale infa by musiała być od podstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Tak. Raczej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...