Skocz do zawartości
Marlooow

Uniwersytet Śląski osiągniecia

Rekomendowane odpowiedzi

Czy na studiach(konkretnie uś-prawo) przy rekrutacji można podać osiągnięcia międzynarodowe(mistrzostwa świata)? Wiem, od studentów innych uczelni, że na niektórych uczelniach można napisać takie osiągnięcia, ale nie wiem jak jest z Katowicami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie - z mojej wiedzy ale popytaj w dziale rekrutacji lub zerknij do zasad rekrutacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Marlooow
      Czy wie ktoś jaki był próg punktowy na prawo na UŚ w 2018 roku(dzienne) i ile wypadałoby mieć punktów w tym roku, żeby się dostać? Bo powiem szczerze, te studia są moim marzeniem, a z tego co widzę, bardzo ciężko się na nie dostać. Zdaję rozszerzenia z 3 przedmiotów, z czego 1 wiem, że mi podejdzie, więc liczę na około 150 punktów(przy dobrych wiatrach).
    • Przez Kraks01
      Witam.
      Jestem w drugiej klasie liceum i za około pół roku będę musiał zadecydować z czego będę chciał pisać mature. Moim marzeniem jest dostanie się na prawo. Jednymi z upatrzonych uniwersytetów są UW , UJ , UWr. Oczywiście są one opcją gdybym dobrze napisał mature. I mam pytanie. W liceum rozszerzem matematyke , geografie oraz angielski. Zastanawiam się nad zdawaniem (poza rozszerzeniami oczywiście) wosu. Czy się opłaca? Troche już się z niego sam ucze w domu a też matura z tego przedmiotu nie wydaje mi się trudna. Czy z takimi rozszerzeniami na maturze mam szanse dostać się na wyżej wymienione uniwersytety? Zdaje sobie sprawę że bardzo często na uczelnie potrzebny jest rozszerzony polski którego jestem pewien że nie będę zdawał. A może jesteście w stanie zaproponować mi jeszcze inne w których kadra jest przyjemna oraz da się żyć poza nauką?
    • Przez wisienka
      Witam 
      Mam pytanie odnośnie Rekrutacji na Uniwesytet śląski , przy przedmiocie Politologia jest napisane ze brany jest pod uwagę przedmiot do wyboru i to z waga 40% 
      jak więc mogę wybrać ten przedion lub na jakiej podstawie jest on wybierany na uczelni ,oraz czy może być nim przykładowo jezyk Polski tyle ze na poziomie rozszerzonym 

• Przez Paulina546
      Witam
      Już niedługo stanę przed trudnym wyborem kierunku studiów i uczelni. Myślałam nad Finansami i Rachunkowością w Szczecinie. To miasto leży najbliżej mojej miejscowości, inne są bardzo oddalone. Niestety, nie naczytałam się dobrych opinii o uczelniach w tym mieście
      Wiem, że naukę mogłabym rozpocząć na Uniwersytecie Szczecińskim ("FiR") lub na ZUT (tutaj kierunek "ekonomia" o specjalności rachunkowość i finanse). 
      Czy ktoś na forum orientuje się w tych uczelniach? Który wybór byłby lepszy?
      Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
    • Przez dvrique
      Hej kochani, 
      orientuje się ktoś jak wyglądają progi punktowe na administrację w Katowicach na USiu?
      Znalazłam w głębokich internetach tylko informacje o prawie, w zeszłym roku próg podobno wyniósł ok.190p/300. 
      Ktoś ma informacje jak to wygląda na administracji? 
      w rekrutacji wychodzi mi 204 p/300, myślicie że mam szansę? (2 wysoko napisane rozszerzenia i slabiutko matma)
      Złożyłam jeszcze papiery na adm. na Politechnice Śląskiej, ale zależy mi bardzo na UŚ w środę będą wyniki, ale bardzo się stresuje

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Inżynieria mechaniczna to bardzo szeroki zakres, bardzo trudny, uczy bycia konstruktorem, kierunek niedoceniany finansowo bo jeżeli przejdziesz go uczciwie i ogarniesz cały temat to wiesz jak zaprojektować (obliczenia cae), jak zamodelować (CAd), jak wyprodukować (technolog, cam), i ja eksploatować oraz zutylizować. 
    • Czołem szanownym kolegom studentom. Zwracam się z pytaniem, w kwestii na razie hipotetycznej. Zgłosiłem się  na studia z dwóch kierunków. Jak wiadomo, już pojutrze początek roku, a niestety dopiero teraz zrodziły się wątpliwości - czy podołam z dwoma naraz, ale przede wszystkim - jeden z nich (w moim przypadku informatyka), nie do końca jednak odpowiada moim zainteresowaniom. Zostałem w czasie rekrutacji poinformowany, że jednoczesne dwa kierunki i IOS pozwolą na łatwiejszą rezygnację z jednego kierunku, bez koniecznści przerwy w nauce. Do czego zmierzam - po prostu chodzi mi o to, czy nie będzie problemem zrezygnowanie z jednego kierunku od razu na początku roku? Na chwilę obecną myślałem o zmianie przed nowym semestrem, ale gdyby można przerwać to szybciej?    
    • Hej, Jestem zainteresowana studiami na AHE Łódź na kierunku filologia angielska, II stopnia, nauczycielska z elementami neurodydaktyki. Aktualnie jestem po licencjacie z filologii angielskiej po UP w Krakowie. Niestety nie otworzyła się tam magisterka bo było za mało chętnych osób.  Szukam więc alternatyw. Czy ktoś może udzielić mi informacji o w.w kierunku, wyrazić opinie na temat tej uczelni, ewentualnie polecić inne uczelnie gdzie zrobię magisterkę z filologii angielskiej (spec. nauczycielska). Do AHE przyciągnęło mnie też hasło "elementy neurodydaktyki"-wydaje się ciekawe. Dodam, że ze względu na to, że mieszkam w okolicach Krakowa, biorę pod uwagę tylko studia online w AHE lub innej uczelni oddalonej od Krakowa. A może jest tu ktoś z Krakowa i poleci mi inne uczelnie na miejscu? Na pewno tylko interesuje mnie spec.nauczycielska.   Dzięki z góry 
    • Jestem na ostatnim roku studiów mgr. Mam propozycję stażu w Urzędzie Pracy. Na uczelni pobieram stypendium socjalne. Czy taki staż wlicza się w dochód i czy trzeba zgłaszać to na uczelnie w przypadku podjęcia takiego stażu. Nie chce później mieć na uczelni nieprzyjemności i oddawać pieniądze za bezpodstawne pobieranie stypendium socjalnego. 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.