Jusador Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Cześć. Mam problem. Nie zdałam egzaminu z jednego z przedmiotów, reszta jest zaliczona. Biorąc pod uwagę poprzednie semestry nie bylo problemu, abym dostała wpis warunkowy, niestety teraz ze względu na to, że wszedł w życie indeks elektroniczny nie mam takiej możliwości, jednak regulamin studiów mówi inaczej. Jestem zmuszona przez dziekanat powtarzać przedmiot i płacić za to, mimo tego, ze prowadzący zgadza się na wpis warunkowy oraz na to, aby nie powtarzać przedmiotu. Czy był ktoś w takiej sytuacji i jest w stanie coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 a próbowałeś podania o egzamin komisyjny? Może by to pomogło. Regulamin rzecz święta. Jeśli jest możliwy warunek to muszą Ci dać na to zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jusador Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Niestety termin o egzamin komisyjny juz minął. Wlasnie, regulamin rzecz święta, a wszyscy na uczeni twierdzą, że system blokuje im możliwość wpisania warunku i punkt w regulaminie, w którym mowa o warunku powinien być usunięty, ale to chyba tak nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Ale to nie Twój problem. Napisz pismo i będę musieli Ci oficjalnie odpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Przestudiuj dokładnie regulamin. Skoro nie komis, to warto spróbować z wnioskiem o przedłużenie sesji. Oczywiście trzeba mieć powód przewidziany w regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jaka uczelnia i jaki wydział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jusador Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Przestudiowałam już kilka razy, rozmawiałam z prawnikiem, który sam twierdzi, że nie może dojść do takiej sytuacji, bo to jest moje prawo. Dzięki za podpowiedzi, ale chyba nie obejdzie sie bez rozmowy z rektorem Uniwersytet Zielonogórski, Ekonomii i studia z zarządzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Myślę że wystarczy jak napiszesz pismo i powolasz się na konkretny punkt w regulaminie. Wydział będzie musiał odpisać. I stanie pod ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Skontaktowaliśmy się z Dziekanem. Jak będzie jakaś informacja zwrotna - damy znać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 @Sebastian Dziekan coś odpisal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Pan Dziekan Kułyk odpisał: "Trochę zaskoczyła mnie cała sprawa, bo żadne pismo do mnie nie dotarło. Nie będę oczywiście na forum podejmował takiej decyzji, ani przedstawiał szczegółowo zapisów i możliwościowi realizacji wpisu warunkowego. Ten oczywiście jest opisany w regulaminie w różnych wariantach i jest możliwy (regulamin nie uległ zmianie, będzie natomiast zmieniany w tym roku). Zapraszam do bardziej bezpośredniego kontaktu czy poprzez pismo czy też bezpośrednie spotkanie." 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...