torbadt Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Witam. Mam dwa pytania. Mianowicie w czerwcu 2018 roku przerwalem studia stacjonarne przez co nie zaliczyłem wiekoszosci przedmiotów z mojego kierunku. Jednakże teraz mógłbym wrócić i chcialbym reaktywowac studia i przenieść się na zaoczne. Problem polega na tym, że nie wiem jak dużo może wynieść opłata za wszystkie te przedmioty podczas reaktywacji, jeżeli około. 3 tys to nawet nie ma sensu. Drugie pytanie to czy podczas reaktywacji i zmiany z dziennych na zaoczne zapłacę za nie zaliczone przedmioty na dziennych czy te które będę miał na zaocznych. Dodam, że przedmioty te same ale na zaocznych jest ich mniej więc naturalnie opłata była by mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Po prostu zacznij studia niestacjonarne od nowa i postaraj się o przepisanie ocen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torbadt Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Tylko, że niestacjonarne mogę zacząć dopiero od października. A tak przynajmniej od marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Możesz tak zrobić. Wówczas 2 semestr zaliczasz normalnie i płacisz za 2 semestr. Natomiast w 3 semestrze poprawiasz przedmioty z 1 semestru i za nie płacisz zgodnie z punktacja ects. Obliczasz ects i mnozysz razy stawka zl za punkt. Stawka jest podana najczęściej w regulaminie uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torbadt Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Będę też musiał zapłacić za przedmioty z 2 semestru jeśli wrócę teraz od marca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Tzn nie wiem na jakim roku przerwales studia I na jaki chcesz wrócić. Płacisz za niezaliczone przedmioty, chyba że cofasz się na semestr i płacisz za cały semestr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torbadt Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Przerwałem na 1 roku 2 semestr. Semestr 1 zaliczony, a 2 tyko 3 przedmioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 To zaczynasz od 2 semestru. Płacisz za 2 semestr. Tylko indywidualna decyzja Dziekana pozwoli Ci na opłacenie 2 semestru w pomniejszeniu o zaliczone przedmioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...