Razor Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Cześć! Mam dla Was następujące pytanie: czy zdając inżyniera ze specjalizacji zostań geodetą górnicza na Polibudzie Śląskiej jestem w stanie dostać się na studia stopnia II z geodezji i kartografii na innej uczelni? Ponoć jako absolwent będę mógł pracować też w przedsiębiorstwach geodezyjnych, a nie tylko jako mierniczy na kopalni. W sumie bardzo dużo przedmiotów, które są na geodezji na innych uczelniach są u mnie też. No ale czy pozwala to na studiowanie geodezji później gdzieś indziej? Właśnie niekoniecznie górniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 A na jakim kierunku jesteś? Specjalizacja mało mi mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Górnictwo i geologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Np na AGH 50% to średnia z Twoich studiów a 50% to egzamin wstępny. Moim zdaniem tutaj masz szansę. P.s. A taka informacja widnieje na UWM Zakres kierunków studiów, po których absolwenci mogą ubiegać się o przyjęcie na dany kierunek kształcenia, ze szczególnym uwzględnieniem kwalifikacji kandydata oraz zasady rekrutacji określa rada wydziału, a głównym kryterium jest ranking ostatecznego wyniku studiów - bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonego limitu miejsc.Czytaj więcej: http://rekrutacja.uwm.edu.pl/rekrutacja/geodezja-i-kartografia-studia-ii-stopnia#ixzz5dJdLtEu5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...