JVC 231 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 WitamStoję przed dylematem wyboru II stopnia studiów i chciałbym poznać opinie ludzi którzy kontynuowali logistykę na II stopniu, dlaczego podjęliście taki wybór? jak i tych którzy skorzystali z możliwości jakie daje nam system boloński i zdecydowali się na zmianę kierunku na inny, a konkretnie dlaczego wybraliście ten kierunek i z jakimi trudnościami się spotkaliście po takim wyborze ?Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 A na jaki chciałbyś zmienić? Jeśli co do zasady studia II stopnia muszą być pokrewne z I stopniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Myślałem nad kierunek logistyka i ziipem ale ciekawi mnie też jakie kierunki warto było by też rozważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 ja bym zaczął rozważać czym bym chciał się zajmować i pod to dobrał kierunek, jeśli chodzi o możliwości rozwoju i dokształcenia to warto rozważyć Studia podyplomowe. Zrobić np II stopień z logistyki i wówczas rozejrzeć się za fajnymi kierunkami na SP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Myślałem nad tym rozwiązaniem ale nie wiem czy nie szkoda było by nie skorzystać z możliwości jakie daje na system boloński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 System boloński daje przede wszystkim możliwość zakończenia studiów po I stopniu Dopiero w 2 kolejności daje możliwość małej zmiany kierunku studiów - powiedzmy, że założenie jest takie, że na II stopień wybierasz coś węższego dziedzinowo, żeby się zagłębić. System boloński nie jest stworzony po to by robić na 1 stopniu politologię a na II stopniu automatykę i robotykę. Wiele uczelni w Polsce na to pozwalało - mam nadzieje, że już teraz coraz mniej - bo cieszyli się z każdego dodatkowego centa tfuu studenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Rozumie a z pokrewnych mógłbyś coś polecić oprócz ziipu, ekonomi, studia z zarządzania i transportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 *rozumiem. Raczej nie. Ciekawym wydaje się transport ale tam już będą różnice programowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Czasem słownik rządzi się swoimi prawami i wychodzą takie poucinane słówka wydaje mi się że jestem w niektórych przypadkach nadrobić różnice programowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 To moim zdaniem poczytaj o transporcie bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...