Pyrozaur Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Witam wszystkich. Planuję w następnym roku iść na zaoczne studia dietetyczne na uczelnię prywatną. Bardzo prosiłbym o wszelkie rekomendacje i opinie o takowych w Warszawie, najlepiej z doświadczenia Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Nie ma tego za dużo. Szczególnie wśród uczelni prywatny. https://warszawa.studia.net/dietetyka Więc wybór jest dość wąski. Kieruj się bardziej względami praktycznymi - logistycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrozaur Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Ok, zrobiłem research odnośnie uczelni i ich programów nauczania i moje 2 typy to Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia oraz Prywatna Wyższa Szkoła Nauk Społecznych, Komputerowych i Medycznych(PWSBiA). Czy ktoś na forum studiował na którejś z nich i może mi co nieco na ten temat napisać? A może ktoś ma informacje od np. kolegi, który jedną z tych uczelni skończył lub studiował ale nie dokończył? Za wszelkie informacje dotyczące tych uczelni będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Nie lepiej Ci wybrać się na obie uczelnie i porozmawiać na żywo ze studentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrozaur Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Niestety nie mam obecnie takiej sposobności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Do maja masz jeszcze sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 W zasadzie nie ma dobrych szkół prywatnych w Warszawie, który by miały dietetyką. To raczej takie szkoły no name, które się nawet w rankingach nie pojawiają. Gdybym już jednak miała coś wybrać, wybrałabym Wyższą Szkołę Rehabilitacji, bo ona jednak specjalizuje się w takich okołomedycznych tematach (ma też ratownictwo medycznie i fizjoterapię), albo właśnie Wyższą Szkołę Inżynierii i Zdrowia z tych samych powodów (oni mają tam głównie kosmetologię i chemię kosmetyczną). Na pewno nie PWSBiA, bo to opinie ma tragiczne i już ledwo zipie, a ten kierunek otworzyli tak całkiem od czapy, bo nic z takimi naukami nie mieli wcześniej wspólnego. Dietetyka jest jeszcze w Szkole Głównej Turystyki i Rekreacji, która jest częścią grupy Vistula. I przez tę Vistulę się nawet kilka razy w jakichś rankingach pojawiła, ale sama nie wiem, co o niej myśleć. Vistula to w ogóle specyficzne miejsce. Tam prędzej na korytarzach usłyszysz języki z byłych republik radzieckich i Afryki niż polski, a właściciele to są w ogóle zdaje się z Turcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mb1199 Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 W dniu 11.12.2018 o 12:10, aguagu napisał: Na pewno nie PWSBiA, bo to opinie ma tragiczne i już ledwo zipie, a ten kierunek otworzyli tak całkiem od czapy, bo nic z takimi naukami nie mieli wcześniej wspólnego. czy rzeczywiście jest tam tak źle jak to przedstawiasz ? Na goglach (wiem że to marne źródło wiedzy) ma najlepszą opinię z tych wszystkich uczelni. W dniu 11.12.2018 o 12:10, aguagu napisał: Wyższą Szkołę Rehabilitacji, bo ona jednak specjalizuje się w takich okołomedycznych tematach (ma też ratownictwo medycznie i fizjoterapię), albo właśnie Wyższą Szkołę Inżynierii i Zdrowia z tych samych powodów (oni mają tam głównie kosmetologię i chemię kosmetyczną). Też właśnie zastanawiam się nad tymi uczelniami , ze względu że tematykę mają głównie medyczną i nie mogę się zdecydować. Logistycznie dla mnie i programowo są bardzo zbliżone do siebie :/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...