Bezimienna Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Rozważam studiowanie tego kierunku od przyszłego roku i stąd moje pytanie. Ktoś studiuje/studiował? Jakie opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 A co byś chciała po tym robić? Dużo lepiej wybrać filologię polską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezimienna Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Marzy mi się praca w wydawnictwie, najlepiej związanym z książkami. Przez chwilę myślałam o filologii, ale koniec końców nie jestem do niej przekonana. Daje co prawda większe pole manewru i mogłabym pózniej wybierać pośród większej ilości specjalizacji, zawodów niż po edytorstwie, no ale jakich. Poza nauczaniem j. polskiego w szkołach oraz wspomnianym wcześniej edytorstwie nic innego nie przychodzi mi do głowy. A właśnie praca polonistki kompletnie mnie nie interesuje, nie mam do niej predyspozycji. Wydaje mi się więc, że mając plan tego co chciałabym robić, lepiej będzie wybrać bardziej konkretny kierunek. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że jest to pewnie jeden z tych kierunków, po których łatwiej o pracę w przysłowiowej Biedronce, niż na wymarzonym stanowisku, lecz nawet gdyby taka sytuacja zaistniała to i tak, myślę że nie będą to lata zmarnowane, gdyż zdobędę umiejętności, które mogą mi się przydać podczas realizacji innego mojego planu. Mianowicie od zawsze lubię pisać i chciałbym stworzyć w przyszłości własną książkę. Rozważam również aplikowanie na Uniwersytet Wrocławski na kierunek kultura i praktyka tekstu: twórcze pisanie i edytorstwo, lecz kilometry oraz wydaje mi się większe koszta utrzymania skłaniają mnie jednak ku Lublinowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 A praca dziennikarska? A wszelkiego typu zawody związane z marketingiem i PR? To też wszystko można robić po filologii polskiej. Dużo więcej się nauczysz na filologii. Na pewno nie będziesz żałowała wyboru filologii z tych 2 kierunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezimienna Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Hmm może faktycznie rozważę jeszcze tę filologię ze względu na dziennikarstwo, bo to też ciekawe się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Daje zdecydowanie większe możliwości i moim zdaniem lepsze wykształcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinga12 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Studiowałam e-edytorstwo i techniki redakcyjne na UMCS-ie, możesz do mnie napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...