lajla_pw Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Ostatnio znalazłam ciekawy artykuł o dwójce studentów z biotechnologii na Politechnice Wrocławskiej. Nikt by o nich nic wiedział gdyby nie to że po godzinach studiów zajmują się...warzeniem piwa. Mają własne oryginalne receptury, sprzęt i pomysł na przyszłościowy biznes. Eksperymentowali z produkcją wina oraz miodów pitnych, co zresztą kontynuują do tej pory. Jednak dopiero produkcja własnego piwa okazała się być dla nich idealnym odzwierciedleniem pasji i nową formą spędzania wolego czasu.Wyposażeni w doświadczenia z wcześniejszych produkcji, zdecydowali się podjąć wyzwanie i spróbować stworzyć nowy gatunek piwa. W produkcji własnego piwa pomocna okazała się im także wiedza zdobyta podczas studiów. Chłopcy zdecydowali się wziąć udział w projekcie fundacji Absolvent.pl „Stypendium z wyboru”, który umożliwia częściowe sfinansowanie pomysłu na biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagdaKa Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 A ja mam zamiar otworzyć firmę rodzinną zajmującą się posadzkami epoksydowymi tak się składa, że w rodzinie są fachowcy z odpowiednimi certyfikatami i doświadczeniem, księgowa i marketingowiec, więc jest cały skład 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alaN Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Hah ciekawe. No tak to macie pomysł już właśnie najlepiej jest taką rodzinną firmę otworzyć. Niestety ale ja mam w rodzinie kucharza i budowlańca a ja jestem na ekonomii więc wątpie byśmy coś razem wskórali. Tak samo jak i jedynym i najlepszym sposobem zarabiania jest własny biznes,nienormowane godziny pracy,pracujesz na siebie,jak zawalisz to od nikogo nic nie wysłuchujesz. A tak to gdy firma zarabia po 5-7 tysięcy na miesiąc to ty jako pracownik dostajesz jedynie tysiąc i jesteś jeszcze pomiatany ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajla_pw Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nie sądzę by w każdej firmie było aż tak źle. Są też chyba normalne. Ale mam nadzieję że Magdzie wyjdzie ten interes, bo zespół macie dobrze zgrany ja też bym chciała założyć własny bo jednak to lepszy zysk ale nie wiadomo nigdy czy się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 A ja mam zamiar otworzyć firmę rodzinną zajmującą się posadzkami epoksydowymi tak się składa, że w rodzinie są fachowcy z odpowiednimi certyfikatami i doświadczeniem, księgowa i marketingowiec, więc jest cały skład Właśnie się dowiedziałam, co to są płytki epoksydowe, dzięki I życzę powodzenia na start! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 pomysłów na swój biznes to mam wiele, ale odwagi mało. szczerze mówiąc to trzeba mieć jaja, żeby zainwestować i czekać... Mam kolegę, który długo się wahał otworzyć bar w Toruniu, udało mu się i pomimo wielu przeciwności natury urzędniczej pub działa świetnie. Pomysł miał świetny - nie jest to taki zwykły bar - jest to Kraina Piva - gdzie dostępne jest kilkaset rodzajów piw z całego świata - pycha! Miał odwagę i udało mu się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edukacyjny Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Jeśli nioe spróbujesz to napewno sie nie uda drogi Adminie :-) Nie trzeba od razu tworzyć korporacji ale powiedzmy firma jednoosobowa i robić to co się lubi i przy okazji zarabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nauczyciel11 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Oooo, widzicie jak można wykorzystać wiedzę zdobytą przez mordercze lata studiów :-) Pomysł mi się podoba a jak panowie mają z tego przyjemność i jeszcze pieniądze to układ doskonały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...