Dexter Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Witam. Czym się różnią studia stacjonarne od niestacjonarnych na Akademi Morskiej w Gdyni ? Słyszałem ze na niestacjonarnych gorzej z uzyskaniem tytułu oficera czy to prawda i nie ma przedmiotów z STCW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 oficera na akademii morskiej? nie pomyliło Ci się z akademią marynarki wojennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Najpierw sprawdź, czy zajęcia na zaocznych nie odbywają się w dwóch ok. 1,5-miesięcznych (od poniedziałku do soboty włącznie na uczelni) sesjach w semestrze. To studia zorganizowane z myślą o pływających, co przeszkadza niektórym. Program jest identyczny jak na dziennych. Jeżeli więc coś przeszkodzi Tobie zdobyć dyplom oficera, to jedynie brak realizacji 12-miesięcznej praktyki morskiej w wymaganym czasie. Nawigatorzy mają z tym pewien problem. Mechanicy i elektrycy z reguły łatwiej łapią się na statek, ale też nie udaje się każdemu chętnemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 20 minut temu, Gutek napisał: Najpierw sprawdź, czy zajęcia na zaocznych nie odbywają się w dwóch ok. 1,5-miesięcznych (od poniedziałku do soboty włącznie na uczelni) sesjach w semestrze. To studia zorganizowane z myślą o pływających, co przeszkadza niektórym. Program jest identyczny jak na dziennych. Jeżeli więc coś przeszkodzi Tobie zdobyć dyplom oficera, to jedynie brak realizacji 12-miesięcznej praktyki morskiej w wymaganym czasie. Nawigatorzy mają z tym pewien problem. Mechanicy i elektrycy z reguły łatwiej łapią się na statek, ale też nie udaje się każdemu chętnemu. No właśnie raczej powinien być ten sam program co na dziennych , słyszałem od kogoś ze nie ma tych przedmiotów STCW, symulatorów itd Może tak być , ze program się różni ?. A zjazdy również ciekawa sprawa bo w Szczecinie jest zjazd od stycznia do marca , nie wiem jak jest w Gdyni na zaocznych. 34 minuty temu, Łukasz napisał: oficera na akademii morskiej? nie pomyliło Ci się z akademią marynarki wojennej? Chodzi mi o zdobycie tytułu oficera wachtowego( stanowisko marynarki handlowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Nie odpowiem Ci dokładnie na to.pytanie. Ale nie powinno być różnic. Chyba, że uczelnia zakłada że podczas pracy zapewniają sobie już odpowiednie kwalifikacje ale wątpię. Przecież możesz zapytać dział rekrutacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Dexter, najbardziej trafną odpowiedź uzyskasz z samego dziekanatu. Jako że 1. stopień ukończyłem na specjalności ESO, to domyślam się o co może Tobie chodzić. Jeśli na zaocznych występują pewne ograniczenia względem dziennych, to dlatego, że chociaż program jest identyczny, godziny nie zawsze pokrywają się 1:1, a Urząd Morski rozlicza raczej z godzin niż z samych treści. W tej sytuacji nie ma problemów z uzyskaniem dyplomu oficera/mechanika wachtowego czy elektroautomatyka (poziom operacyjny), ale chcąc awansować do kpt. ż.w. lub starszego mechanika (poziom zarządzania), oprócz posiadania wymaganego stażu, musisz zdać egzaminy w UM. Nie wiem, czy coś zmieniło się od tej pory, bo przygodę z pływaniem zakończyłem na obowiązkowej praktyce, ale tak to z grubsza wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...