julia999 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Hej, dostałam się na prawo na UAM oraz na politykę społeczną na UW. I w tym momencie nie mam pojęcia co wybrać. Bardzo boję się studiowania prawa. Czy naprawdę jest tyle nauki? Czy będę miała jakieś życie i czas dla siebie? Po skończeniu studiów także raczej lekko nie jest. Czy to w ogóle dla mnie? A jeżeli chodzi o ten drugi kierunek to boję się o przyszłość, o znalezienie pracy, o zarobki. Nie chcę pracować w skarbówce za marne grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 A co takiego ma być na tym prawie? Nauki tyle jak i na innych kierunkach. Dużo kucia na pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julia999 Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Ten drugi kierunek bardziej trafia w moje zainteresowania. Boję się tego jak wyglądają studia typowo na samym UAM, jak rozłozone są zajęcia w ciągu dnia, czy jakis czas dla siebie bede miala czy cały czas w ksiazkach. (nie idę tam się obijać, ale przeraża mnie wizja wyścigu szczurów i natłoku nauki czegos co zaraz bedzie nieaktulane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Bez przesady. To tylko studia. Czasu będziesz miała dla siebie pod dostatkiem dlatego warto robić coś jeszcze niż same studia. Jakaś dorywcza praca czy staż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Na temat prawa jest dużo mitów, które lubią utrzymywać sami prawnicy. A to studia jak każde inne. Pytanie jest raczej, kim chcesz być w przyszłości. Czy widzisz się na aplikacji, a potem jako adwokat lub prokurator, czy wolałabyś być raczej pracownikiem społecznym na przykład w jakimś MOPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...