Mireck Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam, zamierzam iść na studia na PG na Podyplomówki z zarządzania po angielsku. Z tego co wiem na 2 roku jest organizowany Erasmus. Czy ciężko się dostać?? Oraz mam pytanie, jak to jest że jedni lecą np do Portugalii a drudzy do Hiszpani?? Od czego to zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Cześć, w tej chwili nie jest tak trudno się dostać na ERASMUSA - z tego co wiem to jadą wszyscy, którzy chcą. Jeśli chodzi o lokalizację to są zapisy i tylko od Twojego szczęścia zależy gdzie polecisz. Zapisujesz się np. do Madrytu, ale może się okazać, że tam już nie ma miejsc. Musisz wziąć to pod uwagę, ponieważ Hiszpania, Portugalia to dla nas bardzo atrakcyjne miejsca i jest dużo chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja Namirska Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Wszystko zależy od uczelni... ale generalnie trzeba mieć dobrą średnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIFU Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Wszystko zależy od uczelni... ale generalnie trzeba mieć dobrą średnią. To chyba dosyć logiczne, w każdym razie na erasmusa będzie się coraz łatwiej dostać (już teraz nie jest to trudne) w związku ze stałymi zwiększeniami funduszy na ten cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 A ja mam pytanie, jeśli załóżmy wyjadę na erasmusa i spodoba mi się tam tak bardzo, że chciałabym dokończyć naukę np. w Moskwie to istnieje taka szansa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryn Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Wydaje mi się że jest taka możliwość, pod warunkiem, że zostaniesz przyjęty do programu nieprzerwanie na roki akademickie. W innym przypadku musiałbyś to zrobić na własny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Mam wrażenie, że jest taka szansa, ale studia zagranicą są dla nas płatne, a koszty często nie są niskie. Myślę, ze wiecej się dowiesz już na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretka Kolorowa Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ale chyba dorywcza praca w Hiszpanii lub Portugalii, żeby dorobić do stypendium z Erasmusa to chyba słaba szansa przy obecnej sytuacji na tamtejszych rynkach pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinnnnn Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Moja koleżanka ostatnio wróciła z Erasmusa w Valenci i z jednej strony była bardzo zadowolona, bo wiadomo nowy kraj, kultura, ciekawi ludzie, ale z drugiej strony faktycznie jeśli chciałby się dorobić nawet jakieś grosze, to nie da rady, bo faktycznie nie ma tam pracy. Miejscowi jej nie mają, a tym bardziej osoby z zagranicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Z pracą tam faktycznie trudno, do tego stopnia, że szukają pracy u nas... a to już parodia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaja Metrowska Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Moja koleżanka była we Włoszech Mówiła, że naukinie było za dużo... Same gry i zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...