MDK Kurs rysunku Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 http://www.kurs-rysunku.com/ Kurs rysunku na architekturę prowadzony jest w Szkole rysunku odręcznego MDK-kurs w Krakowie od 2005 roku. Zajęcia z rysunku prowadzone są w małych grupach, od podstaw przez architektów z doświadczeniem pedagogicznym. Lekcje rysunku odbywają się w tygodniu oraz weekendy. Kurs rysunku przeznaczony jest dla kandydatów na studia architektoniczne na kierunkach: architektura architektura krajobrazu w Krakowie Zakres tematyczny kursu rysunku obejmuje wymagania do egzaminów wstępnych na wydziały architektury na uczelniach: Politechnika Krakowska, Politechnika Śląska, Politechnika Świętokrzyska, Politechnika Łódzka, Politechnika Poznańska, Politechnika Rzeszowska, Politechnika Wrocławska. Kurs rysunku prowadzony jest od września do czerwca. Wakacyjny kurs rysunku prowadzony jest w Szkole rysunku odręcznego MDK jako kurs wprowadzający do zaawansowanego rysunku architektonicznego- jaki realizowany jest w trakcie roku szkolnego od września do czerwca oraz jako kontynuacja całorocznego kursu dla uczniów pracowni. Lekcje rysunku odbywają się w centrum Krakowa i prowadzone są przez architektów z doświadczeniem pedagogicznym. Kurs przeznaczony jest wyłącznie dla kandydatów na studia architektoniczne na kierunkach: architektura (architektura i urbanistyka) oraz architektura krajobrazu Kurs rysunku w trakcie wakacji, podobnie jak w roku szkolnym, można realizować w systemie nauki: podstawowej (raz w tygodniu), intensywnej (dwa razy w tygodniu) oraz rozszerzonej (trzy razy w tygodniu). Podczas wakacyjnego kursu rysunku, kursanci opanują zagadnienia związane bezpośrednio z rysunkiem architektonicznym z uwzględnieniem wymagań stawianych przez komisje rekrutacyjne podczas egzaminów na architekturę takie jak: • perspektywa jednozbiegowa • perspektywa dwuzbiegowa • kompozycje geometryczne • zadania geometryczne- wykreślanie brył • martwa natura • architektura • projektowanie • zieleń oraz zajęcia w plenerze uwzględniające zarówno tematykę niezbędną podczas egzaminu na architekturę krajobrazu (czyli kompozycje zieleni) oraz architekturę historyczną z natury. Serdecznie zapraszamy na stronę internetową pracowni rysunku w celu zapoznania się ze szczegółową ofertą kursu rysunku oraz do obejrzenia galerii prac martwa natura, architektura, projekty i wiele innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 I to jeden uniwersalny kurs na te wszystkie uczelnie? Czy dzielicie ludzi na grupy - ci do Poznania, tamci do Uczelnie we Wrocławiu, itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek88 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Ja osobiście polecam zajęcia z Panią Architekt z PK. ceny są znacznie niższe niż w szkole rysunku a efekt ten sam jak nie lepszy wszyscy z grupy się dostali a na początku byłem przekonany że polowa z tych ludzi nie jest w stanie nauczyć się rysować... podaje kontakt dla chetnych: Tel: +48 698-406-255 rysunekkrakow@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aku Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Ja najpierw chodziłam na zajęcia grupowe, a potem przepisałam się na indywidualny kurs i muszę powiedzieć, że efekty były dużo lepsze. No i stres mniejszy. No ale niestety trochę drożej to wychodzi wtedy.. coś za coś Polecam, bo proszono mnie o to - a że zadowolona jestem, to prośbę spełniam kontakt: rysunek@lajkastudio.pl, tel: 609 955 065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amisu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ja też uważam, że kursy indywidualne dają więcej korzyści. Moja znajoma chodziła na taki przed przystąpieniem na egzamin na kierunku architektura wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...