janusz99 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Przepraszam z góry, jeżeli to zły dział. Zamierzam pójść na zaoczną filologię angielską, tylko po to, aby pomogła mi w napisaniu j. angielskiego rozszerzonego w przyszłym roku. Czy to ma sens? Zaznaczę, że nie pisałem w tym roku j. angielskiego rozszerzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Nie to nie ma sensu. Zupełnie tego nie rozumiem. Żeby iść na filologię angielską trzeba znać zaawansowanie język angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 To nie ma sensu. Zapisz się na dobry kurs językowy, możesz nawet na weekendowy. Gramatyka opisowa, wstęp do językoznawstwa i historia literatury angielskiej nie pomogą Ci na maturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tcheinava Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Dodam, że nie pisząc angielskiego na rozszerzeniu, prawdopodobnie nie dostaniesz się na filologię angielską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Nawet na uczelnie prywatną. Zdecydowanie lepiej wziąć indywidualne zajęcia i przygotowanie do matury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewella97 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Jak dla mnie to bardzo dziwny pomysł. Z resztą na studiach są rożne przedmioty, niekoniecznie przydatne pod kątem matury. Ja nie byłam orłem z angielskiego i dlatego już w drugiej klasie zrobiłam rozeznanie jeśli chodzi o korepetytorów i udało mi się znaleźć bardzo dobrego nauczyciela. Tak to bywa, ze jedni tego typu wiedzę przyswoją szybciej a inni wolniej… Dla mnie najgorsze były rozmowy i dlatego potrzebowałam kogoś od konwersacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...