BalckSkin Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Witam. Niestety wybrałem kierunek w którym się nie odnalazłem i postanowiłem zakończyć studiowanie. Zawsze chciałem studiować coś związanego z prawem gdyż to zawsze mnie interesowało. Niestety maturę zdałem słabo (+-50% podstawy). Bardzo mnie ciekawi prawo kanoniczne ale mam obawy że się nie dostanę(ciężko się dostać na ten kierunek?) .... To samo tyczy się prawa cywilnego. Biorę również możliwość zaocznego studiowania prawa gdyż nie chce poprawiać matury kiedy już mam,, zmarnowany" rok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Z mojej wiedzy aby móc robić aplikacje musisz skończyć jednolite studia mgr na kierunku prawo. Każdy inny kierunek nie daje Ci takich uprawnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BalckSkin Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 A orientuje się Pan czy prawo kanoniczne jest popularne i trudno się dostać? I czy nie łatwiej by było dostać się na studia niestacjonarne na kierunku prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Lepiej iść na niestacjonarne na prawo. Nie znam kierunku prawo kanoniczne więc nie umiem się wypowiedzieć. Pewnie gdzieś na KUL lub UKSW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BalckSkin Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Na niestacjonarne ciężko się dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BalckSkin Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 tu masz opis kierunku i uczelnie które prowadzą ten kierunek: http://www.studia.net/prawo-kanoniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Lepiej zapytaj na forum prawnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Dlaczego? Prawo kanoniczne pozwala tylko na reprezentowanie osób przed organami kościoła. To dość jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Ponieważ prawnicy lepiej będą się orientowali w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Moim zdaniem jest to dość jasne i nie ma takiej konieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...