Piotrek93 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Cześć, chciałem się spytać co sądzicie o studiach w wieku 25 lat na Politechnice Płockiej na kierunku mechanika i budowa maszyn ? Trochę minęło od szkoły i nie wiem czy jeszcze warto. Dodatkowo chciałem zapytać czy ktoś się orientuje jak tam jest ze zjazdami na studiach zaocznych ? Czy naprawdę studia zaoczne łapią też piątki, tak jak to pokazuje harmonogram zjazdów, może jest ktoś kto studiuje tam zaocznie i wie coś więcej na ten temat ? Dodam, że przerwałem parę lat temu studia kierunek elektrotechnika, to była spontaniczna decyzja o tym kierunku... jeżeli zły dział to przepraszam ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego z moim problemem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Cześć, Wiek nie ma znaczenia. Odśwież sobie matematykę. Studia niestacjonarne bardzo często odbywają się też w piątki. Uczelnia ma wybór albo robić zjazdy co tydzień albo rzadziej ale też w piątki. I tak często robi. Programu nie oszukasz. Musisz to zrealizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek93 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Aha, czyli na takiej zasadzie się to odbywa. OK dzięki muszę to wszystko przemyśleć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Jest program studiów który musi być zrealizowany i trzeba gdzieś te godziny upchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Terminarze zjazdów są jawne, więc przy odrobinie wysiłku możesz rozwiać swoje wątpliwości. Zjazdy w piątkowe popołudnia (zwykle od 14-16) są standardem wielu uczelni. Zaoczni muszą przerobić identyczny program jak dzienni, nie mając na to 5 dni każdego tygodnia. W każdym razie warto pamiętać, że studia zaoczne + praca na pełen etat to naprawdę spore wyzwanie, jeżeli nie planuje się robić roku w dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Moim zdaniem studia niestacjonarne są znacznie trudniejsze niż stacjonarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...