floras69 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Witajcie moi drodzy. Mam nieco problematycznych związanych z USOSem i zaliczaniem w rzeczywistości, w związku z czym mam do Was pytania: 1. Czy jeśli wg. rubryki zaliczenia etapów - mam czas na rozliczenie się z całym rokiem (tzn. nie oddzielnie semestry) do 20 września - to czy w rzeczywistości jeśli nie byłem w stanie zaliczyć jakiegoś przedmiotu do końca semestru zimowego, to czy istnieje możliwość zaliczenia Go w trakcie semestru letniego? 2. Czy jeżeli uczęszczałem na jakiś przedmiot, ale nie zarejestrowałem się lub nie był podpięty - to czy istnieje możliwość zaliczenia mi tego przedmiotu, jeśli zdałem egzamin z tego przedmiotu? Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 1. to zależy czy jest to związane z powtarzaniem przedmiotu czy zwykłą poprawką, jeśli powtarzanie to dopiero jak będą organizowane ponownie zajęcia- czyli najczęściej następny rok. 2. to decyzja Dziekana - chodziłeś na przedmiot, na który się oficjalnie nie zarejestrowałeś, czy błąd usosa, że Cię tam nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floras69 Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Odnośnie 1. Czy jeśli nie podejmowałem się w ogóle zaliczenia bądź zawaliłem w pierwszy termin, a nie byłem w stanie do końca semestru podejść do poprawki - to czy wtedy mam prawo podejść do września - czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Do poprawki raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Ad 2) Jeśli nie zarejestrowałeś się na obowiązkowy dla Ciebie przedmiot, często na wielu uczelniach można to naprawić składając stosowne podanie do Dziekanatu. Nie zwlekaj, dowiedz się, co i jak, najlepiej tam zadzwoń albo zapytaj na grupie fb Twojego rocznika i lat wyższych, czy ktoś miał taką sytuację i jak ją rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...