benfrancis Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Witam. Pracuję w firmie produkcyjnej jako kierownik. Niestety nie posiadam wykształcenia w tym kierunku a chciałbym się rozwijać. Jestem absolwentem Awf. Znalazłem dwa ciekawe kierunki. Inżynieria studia z zarządzania procesami prod. na uczelni prywatnej a inżynieria produkcji na polibudzie albo uniwerystecie ekonomicznym. Czym różnią się oba kierunki? Czy warto poświęcić 3,5 roku na studia inżynieria studia z zarządzania by rozwijać się i pracować jako kierownik produkcji, czy lepsza będzie inżynieria produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Różnią się nazwa niczym więcej. Jeśli Cię interesuje ten kierunek to na pewno warto poświęcić swój czas na zdobycie wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benfrancis Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Dziękuję za odpowiedź. Czy uczelnia prywatna np. wsb czy może uniwersytet czy politechnika? Czym warto sugerować się przy wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 W Polsce 2ciqz lepsze są uczelnie publiczną i w tym kierunku na pewno politechnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benfrancis Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Przypuszczam, że poziom wyższy i trudniej może być? Orłem z przedmiotów ścisłych nie byłem. Ale jeśli już robić coś to porządnie. Studia inżynierskie zaoczne będą sporo kosztować ale wiem za co zapłacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Poziom wyższy ale i wykształcenie bardziej wartościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benfrancis Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Dziękuję za udzielone rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Nie słyszałem o kierunku inżynieria produkcji, ale ZIP - czyli Podyplomówki z zarządzania i inżynieria produkcji, jest obecny od wielu lat na wydziałach mechanicznych jako okrojona wersja mechaniki i budowy maszyn. Tak więc to średnio trudne studia jak na politechnikę. W dniu 14.02.2018 o 11:53, benfrancis napisał: Studia inżynierskie zaoczne będą sporo kosztować ale wiem za co zapłacę. Studia inżynierskie są raczej niedrogie. Na większości politechnik mieszczą się w widełkach 2-3 tys. zł/semestr, czyli porównywalnie nawet do humanistyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...