kasia19990716 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Hej wszystkim! Jestem maturzystka i chciałabym wybrać się na filologię francuska (UWr lub UJ). Czy mógłby mi ktoś doradzić czy to dobre studia? Chodzi mi głównie o pracę potem, poziom nauczania itp. Trochę boję się mówić i tego najbardziej się obawiam, poza tym idzie mi całkiem dobrze, francuski uwielbiam, zaczęłam w liceum od podstaw a aktualnie przygotowuje się do matury rozszerzonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Hej! Obie uczelnie są bardzo dobre, nie powinno być problemów z pracą, zwłaszcza, jeśli będziesz działać już na studiach. Co do problemów z mówieniem, to niestety trzeba ćwiczyć, żeby się przełamać, możesz się zapisać na kilka godzin "korków", żeby z kimś pogadać po francusku i wyeliminować strach przed mówieniem. Potem wyjazdy do krajów francuskojęzycznych i tam rozmawianie po francusku, żeby nabrać płynności i akcentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zarówno kierunek jak i uczelnie to dobry wybór. Wiele firm zabija się o pracowników z językiem francuskim do działów eksportu. Francuzi nie chcą mówić po angielsku i w tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...