leennnsi Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Witam. Chciałabym zasięgnąć pańskiej porady. Studiuje na kierunku prawo, pierwszy rok. Jednak dochodzę do wniosku że nie widzę się na tych studiach ani w tym zawodzie. Myślę o zmianie kierunku na finanse i rachunkowość. Jak wyglądają perspektywy pracy po obu kierunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Wiesz, bo kolejność jest trochę inna. Młodzi ludzie idą na studia na to co popularne...pewnie też tak wybrałeś prawo. Prawda jest taka, że powinieneś studiować nie to co podobno przyniesie Ci pracę bo ktoś tak powiedział. Powinieneś studiować to co Cię interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leennnsi Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Rozumiem ale jednak kwestia pracy też jest dla mnie ważna. Czy po finansach i rachunkowości da się dobrze zarobić? Czy łatwo znaleźć prace? To dla mnie istotne kwestie. dużo ludzi mówi też że rynek pracy dla osób po studiach prawniczych bardzo szybko się nasyca i trzeba być naprawdę dobrym żeby się wybić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 1. nikt nie wie co będzie za 40 lat 2. dla każdego rynek pracy jest ważny Myślę, że po FiR są większe szanse na pracę niż po byciu po studiach prawniczych bez aplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...