nakamura2121 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Cześć. Chciałbym prosić o pomoc w wyborze kierunku studiów. Nauki ścisłe i angielski to mój konik. Przeglądałem różne listy kierunków, lecz żaden jakoś nie przykuł mojej uwagi. Stąd znalazłem się tutaj na forum, gdzie mam nadzieje uzyskać pomoc. Myślałem o czystej Matematyce, ale nie wiem czy rynek pracy po tym kierunku będzie dla mnie szeroko otwarty i nie zamknę się w szkole z dzieciakami Jak już wspomniałem matematyka mi leży i żadnego przyszłościowego kierunku się nie boje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Tak. Jeśli interesuje Cię matematyka to z pracą nie powinno być problemów. Szczególnie w branży analityki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nakamura2121 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Jeżeli chciałbym pójść na kierunek związany z informatyką, muszę być po technikum/liceum informatycznym? Powiem w sumie, że interesuje się komputerami i również myślałem o czymś takim, ale nigdy nie miałem do czynienia z tym w szkole (prócz Offica :p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 1. nie musisz być po technikum czy liceum informatycznym 2. informatyka jest dla pasjonatów, jeśli nie interesuje CIę programowanie lub inne pokrewne dziedziny to daj sobie spokój. Bardzo dużo osób na forum kieruje się popularnoscią studia.net/informatyka i jeszcze więcej rezygnuje ze studiów. To kierunek dla pasjonatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nakamura2121 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Co masz na myśli pisząc ''pasjonaci''? Nie należe do maniaków komputerowych, choć dużo czasu spędzam przy komputerze. Interesuje się sprzętem komputerowym czy budową (karty graficzne, procesory itd). To za mało na pasjonata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Tak, za malo. Programowanie, matematyka to wiedzą bardzo potrzebna. Sprawdź sobie czy to Cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dobrze jest już trochę znać się na programowaniu. Materiał leci od początku, ale bardzo szybko, więc dobrze znać podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Wszystkiego idzie się nauczyć od podstaw. I nie musisz być pasjonatką. Wybór kierunku to nie ślub, po informatyce możesz iść bardziej w analitykę, a po matematyce możesz iść bardziej w informatykę. Po prostu wybierzesz to co Ci bardziej odpowiada. Jakby co możesz zawsze zmienić branże na inną, szczególnie jeśli będzie to branża wokół IT / nauk ścisłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...