ccomp Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Dzień dobry Gdzie mogę znaleźć zadania oraz przykłady z wzoru kierunek logistyka DRP PN = PS*NI-Z Co to za wzór jaka książka opisuje ten wzór. Szukam informacji na temat tego wzoru ? Mam zadanie i nie umie tego rozwiązać. Mam problem zadaniem proszę o pomoc. Prosiłbym o szczegółowe wyjaśnienie w formie pisemnej odnośnie podanych prze ze mnie zadań. Zadanie 1. Hurtownia sprzedaje kafelki, przy sprzedaży których realizuje marżę zysku w wysokości 25% liczonej od ceny zakupu. Cena ewidencyjna kafelka wynosi 34,00 zł/szt. Zadanie 2. Sklep detaliczny na sprzedaży kurtek, których cena jednostkowa wynosi 120 zł, stosuje marżę w wysokości 40% liczoną w rachunku "w stu". Ile wynosi cena sprzedaży? Zadanie 3. Sporządzić dowód sprzedaży faktury vat w oparciu o informacje dane firmy "staś" Następujące towary 1 - torba podróżna / cena ewidencyjne - 28,00 zł / ilość : 120 szt / stawka podatku vat 23% 2 - parasol / cena ewidencyjne - 9,60 zł / ilość : 50 szt / stawka podatku vat 23% 3 - kurtka / cena ewidencyjne - 17,60 zł / ilość : 30 szt / stawka podatku vat 8% firma "staś" dolicza do ceny ewidencyjnej 25% marży, liczonej w rachunku "od sta". Odbiorcy regulują należność w terminie 14 dni w formie przelewu. Zadanie 4. Przedsiębiorstwo logistyczne zajmujące się działalnością produkcyjną "stering" ... W dniu dzisiejszym b.r. sprzedało (VAT 23%) - 25 szt. stołów - jednostkowych technicznych koszt wytworzenia 65 zł / szt. oraz - 150 szt. krzeseł - jednostkowy koszt wytworzenia 20 zł/ szt. do marketu EURO ... naliczając marżę 25% od technicznego kosztu wytworzenia; płatność przelewem w ciągu 21 dni. Sporządzić dowód księgowy, wiedząc, że numeracja dokumentów prowadzona jest odrębnie w ramach grup rodzajowych w każdym miesiącu od początku ze wskazaniem miesiąca i roku (np. nr/m-c/rok) a osobą odpowiedzialną za podpisanie dowodu jest Jan kowalski. Prosiłbym o szczegółowe wyjaśnienie w formie pisemnej odnośnie podanych prze ze mnie zadań. Dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Ale to jest forum doradcze odnośnie wyboru studiów. Z takimi pytaniami to na korepetycje.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...