Skocz do zawartości
bartoszek19

Erasmus na czym polega?

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze jest oferta dla każdej uczelni przygotowana - krajów jest masa, np. Islandia, Malta, Hiszpania, Czechy, Chorwacja itp. Naprawdę cała Europa:) Studiuje się przeważnie w języku angielskim, ale czasem także w języku danego państwa. Przykładowo żeby pojechać do Francji lub Wielkiej Brytanii niezbędne jest posiadanie certyfikatów językowych, jednak nie każda uczelnia tego wymaga.

Na początku jest rekrutacja, rozmowy kwalifikacyjne i testy - ogólnie popyt nie jest aż tak ogromny jak choćby parę lat temu. Nie jest tak bardzo ciężko się dostać(niby w pierwszym terminie od średniej 4.0, ale potem przyjmują jak leci, a miejsc jeszcze dużo).

Zalicza się po prostu przedmioty jakie tam oferują - najlepiej wybierać takie kierunki zagranicą, aby przedmioty w dużej mierze pokrywaly się z tym, co studiujesz w Polsce. Ale to i tak trzeba uzgodnić z koordynatorem studiów. Może się okazać, że wrócisz i wykładowca nie zaliczy ci przedmiotu na studiach macierzystych... I właśnie dlatego odradzam Erasmusa!! Bardzo często się zdarza, że ktoś wraca i ma rok do poprawki... Poza tym trzeba się utrzymać tam, gdzie się jest...kieszonkowe erasmusowe jest śmiesznie małe, a dołożyć do semestru 6 tys. złotych to też nie każdy rodzic ma.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ja odkręcam mocniej grzejnik tylko w sypialni (i w sumie tylko tam mam parapet) kiedy rozstawiam pranie do suszenia, ale to też nie na full, tylko mniej więcej połowa mocy. Górę grzejnika zabezpieczam złożonym mokrym ręcznikiem lub kładę kilka par grubszych skarpet lub inną część garderoby, którą akurat wyprałam. Na tym parapecie u mnie stoi mix sukulentów, anthurium i nawet rhipsalis. Ale podkreślam, że przez większość czasu ten grzejnik mam przykręcony na minimum (1 na pokrętle). W Twoim przypadku najlepiej będzie na stałe zamontować na grzejniku jakiś ręcznik, wtedy większość roślin powinna dać radę, ale trzeba pamiętać, żeby go systematycznie moczyć i nie dopuszczać do całkowitego wyschnięcia. Lub tak jak wyżej, roślina tropikalna na podstawce z wodą plus ja bym przykryła czymś dodatkowo grzejnik, jeśli faktycznie tak mocno grzeje. Jeśli chciałabyś kupić rośliny, które będą dobrze rosły w Waszych warunkach polecam kontakt https://dom-roslin.pl/ Na miejscu powinni doradzić co najlepiej się przyjmie
    • Przy 200-300 złotych na osobę zmieszczasz się w nocleg, trzy posiłki i podstawowe atrakcje. Transport trzeba doliczyć osobno. Bez alkoholu będziesz oszczędzać. Jednodniówka taniej ale mniej integrujący czasu. Weekend lepiej sprawdza się bo ludzie się relaksują i rzeczywiście poznają się bliżej. 70 osób to spora grupa, musisz znaleźć miejsce które obsługuje takie liczby. Sprawdź cenniki kilku miejsc i porównaj co wchodzi w paczkę. Na  https://parkwola.com/firmowe-eventy-integracyjne mają przygotowane pakiety dla grup tego rozmiaru.  
    • Nie boli, ale od razu po polecam wziąć Ibuprom max - mnie po badaniu złapal ogromny ból Ale z tego co się orinetowałem to nie u każdego tak jest. Od siebie polecam zajrzeć sobie na strnoę: https://intimaclinic.pl/uroginekologia/cystoskopia/ Szerzej opisane jest tutaj to badanie.
    • Doradźcie proszę jakie rośliny mogą stać na parapecie nad kaloryferem który jest bardzo gorący?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.